FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Γ. Λιατσή με τον νέο Διοικητή Γ.Ν. Ηλείας Κ. Διαμαντόπουλο

Ημερομηνία: 24-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

liatsis-diamantopoulos

Κοινός στόχος η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο Νοσοκομείο

Σε κουβέντα μεταξύ… Διοικητών, εξελίχθηκε η χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο στη διάρκεια της οποίας, μοιράστηκαν την αγωνία, να ανακτήσει το Νοσοκομείο Πύργου την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ο κ. Λιατσής, που ως γνωστόν έχει διατελέσει επί 3,5 χρόνια Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο Πατρών, μίλησε όπως είπε με τον κ. Διαμαντόπουλο, με την γνώριμη για εκείνον «γλώσσα» των Διοικούντων τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του σε ότι χρειαστεί δηλώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο, ότι όλες οι δυνατότητες του Δήμου θα είναι πάντα στη διάθεση του. Μάλιστα, εξήρε την επιστημονική επάρκεια του κ. Διαμαντόπουλου ενώ στάθηκε κυρίως στο γεγονός ότι είναι ένας άνθρωπος άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Πύργο που θα βάλει πάνω από το τυπικό του καθήκον και συναίσθημα για αυτό τον τόπο.

Ο κ. Διαμαντόπουλος επισήμανε ότι θα είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Δήμαρχο και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι, να ξανανιώσει ο Πυργιώτης, ότι υπάρχει ένα Νοσοκομείο στην πόλη του, στο οποίο μπορεί να ακουμπήσει το πρόβλημα του. Και σε αυτό, τόνισε πως θέλει τη βοήθεια και τη στήριξη του Δημάρχου.

«Επιτέλους αυτό τον τόπο, πρέπει να τον υπηρετούν ως εκλεγμένοι ή διορισμένοι άνθρωποι που να τον αγαπούν. Είναι πολύ σημαντικό. Δε με ενδιαφέρει αν λέγεται Διαμαντόπουλος ο νέος Διοικητής. Με ενδιαφέρει όμως ότι είναι ένας άνθρωπος άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Πύργο και ξέρω ότι θα βάλει πάνω από το τυπικό του καθήκον και συναίσθημα για αυτό τον τόπο. Ξέρω ότι έχει την ευρύτητα και τη δυνατότητα αυτό το ενδιαφέρον να διαχέεται σε ολόκληρη την Ηλεία μια και η θέση του είναι αρκετά μεγάλη και καλύπτει όλο τον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας» είπε ο κ. Λιατσής στο καλωσόρισμα του και πρόσθεσε ότι η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ από έναν επίσης Πυργιώτη, τον Γιώργο Γιαννόπουλο, αποτελεί μια καλή συγκυρία και αυξάνει τις προσδοκίες του.

«Ξεχνώ για σήμερα το … Δήμαρχος και συνομιλώ με τον κ. Διαμαντόπουλο, αξιοποιώντας τα 3,5χρόνια θητείας μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Και εκμεταλλευόμενος το γεγονός, ότι έχω απέναντι μου, έναν άνθρωπο που έχει γνήσια αισθήματα για τον τόπο, οι ρίζες του και η οικογένεια του είναι εδώ και όλοι έχουν υπηρετήσει με συνέπεια, σεμνότητα και καθαρή ματιά την πόλη, του δηλώνω κατηγορηματικά πως θα είμαι στη διάθεση του. Ο Δήμος θα είναι προέκταση του Νοσοκομείου γιατί η περιοχή μας είναι πονεμένη και οι διάδρομοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας είναι γεμάτοι Πυργιώτες. Ο κ. Διαμαντόπουλος λοιπόν, έχει ένα ρόλο βαρύ, αλλά διαθέτει γνώση, διάθεση και στήριξη διαφορετικά δε θα του εμπιστεύονταν ένα τόσο μεγάλο αξίωμα αν δεν πίστευαν στις ικανότητες και τις δυνατότητες του. Στον πόνο είμαστε ίσοι και έτσι πρέπει να μας αντιμετωπίζεται. Σας εύχομαι τα καλύτερα».

«Θα είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία»

«Είναι αδιανόητο, η Διοίκηση ενός Νοσοκομείου, να μην έχει σχέση, επαφή και διασύνδεση με το Δήμαρχο της πόλης η οποία το φιλοξενεί» είπε ο κ. Διαμαντόπουλος εκφράζοντας την πρόθεση του για επικοινωνία με το Δήμο, ανεξάρτητα όπως είπε, από το τι συνέβαινε στο παρελθόν με τις προηγούμενες διοικήσεις και αν υπήρχε ζεστό ή πολεμικό κλίμα.

«Το νοσοκομείο είναι ένα τμήμα της κοινωνίας και αυτό που είχα παρατηρήσει ως εξωτερικός παρατηρητής πριν αναλάβω τη διοίκηση του νοσοκομείου ήταν πως η κοινωνία είχε μάλλον αρνητική εικόνα για το νοσοκομείο. Αυτή λοιπόν τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει κλονιστεί θέλω να την αποκαταστήσω και μια από τις γέφυρες που θα χρησιμοποιήσω θα είναι και ο Δήμαρχος και ελπίζω να με βοηθήσει σε αυτή την αποκατάσταση της σχέσης. Βέβαια αυτό προϋποθέτει πως και εμείς ως Νοσοκομείο θα αλλάξουμε, θα ξεπεράσουμε συμπεριφορές που έχουν πληγώσει την κοινωνία. Και ήδη το προσπαθούμε. Σε κάθε πάντως περίπτωση, με το δήμαρχο θα είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία. Πιθανόν να υπάρχουν και περιπτώσεις έντασης ή σύγκρουσης αλλά θεωρώ ότι όταν μπαίνεις σε μια κουβέντα με τη λογική να τα βρεις ακόμα και αν υπάρχει ένταση τελικά θα τα βρεις. Επομένως αυτός είναι ο στόχος ο δικός μου, να ξανανιώσει ο Πυργιώτης ότι υπάρχει ένα νοσοκομείο στο οποίο μπορεί να ακουμπήσει το πρόβλημα του. Είμαι Πυργιώτης, έχω κάθε λόγο να πάει καλά αυτή η υπόθεση και θα προσπαθήσω και με τη βοήθεια του δημάρχου να υλοποιήσω αυτά τα σχέδια».

Μάλιστα ξεκαθάρισε, ότι για τον ίδιο, δεν έχει καμία σημασία, αν όλα όσα σχεδιάσει καρποφορήσουν αργότερα, όταν ο ίδιος έχει ολοκληρώσει την θητεία του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος