FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Γ. Λιατσή με εκπροσώπους Τουριστικών Εταιριών χθες στο Λάτσειο

Ημερομηνία: 12-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

«Γραμμή Πολιτισμού» για τουρίστες στον Πύργο

Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής Πύργου, για την μεταφορά τουριστών από το Κατάκολο στην πόλη και την τουριστική ανάδειξη του Δήμου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό καθώς χθες, ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, συναντήθηκε στο Λάτσειο με εκπροσώπους Τουριστικών Εταιρειών. Στην εποικοδομητική αυτή συνάντηση, συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Σκαρτσιάρης και Διονύσης Μπέλτσος και οι άμισθοι σύμβουλοι Χάρης Κανελλακόπουλος και Διαμαντής Λαλιώτης.

Όπως τονίστηκε, το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί, έγινε καθώς στο σχέδιο των εκπροσώπων των τουριστικών εταιριών όπως υπογραμμίστηκε είναι η έναρξη «γραμμής Πολιτισμού» για τους επισκέπτες που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια στην πόλη του Πύργου ώστε να γνωρίσουν τα ιστορικά μνημεία και την αγορά.

«Η θεωρεία και η πράξη για το Δήμο του Πύργου και για μένα προσωπικά πάνε αγκαλιά» επισήμανε ο κ. Λιατσής και πρόσθεσε «Δουλεύουμε αρκετό χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε την πόλη μας και το επίνειο  της πόλης μας, το Κατάκολο, το οποίο είναι άρρηκτα δεμένο με την πόλη μας. Πεντακάθαρος τώρα ο Δήμος μας  και τα Δημοτικά του Διαμερίσματα έχει την δυνατότητα να πάρει τον δρόμο που ονειρευόμαστε. Τι ονειρευόμαστε; Ονειρευόμαστε να έρχονται τουρίστες στον Πύργο να πηγαίνουν στο μουσείο του Πύργου και να αναδείξουμε ότι καλό υπάρχει στην πόλη μας και στο ιστορικό μας κέντρο. Να δώσουμε μια δεύτερη λύση στην προοπτική, σε αυτούς που έρχονται στο Κατάκολο για να επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία. Σήμερα έχω την τιμή να συνεργάζομαι με σοβαρούς επαγγελματίες που διακινούν τον κόσμο. Θέλουν να δουν από κοντά αυτά που λέμε.  Εγώ χαίρομαι που θα έχουν άποψη μετά από λίγη ώρα.  Θα δουν το οδοιπορικό που θα ακολουθούν οι τουρίστες στην πόλη.  Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα υποστηρίξουν με την καλύτερη δυνατότητα που έχουν αυτήν μας την προσπάθεια. Το αποτέλεσμα δεν θέλουμε να το προδικάσουμε. Αλλά δεν θέλουμε να χάσουμε και το όνειρό μας που είναι η οικονομική ανάταξη μιας πόλης βασανισμένης και ταλαιπωρημένης οικονομικά όσο καμία άλλη, μετά τους σεισμούς του 1993».

Με τη σειρά του, ο κ. Γεωργόπουλος, εκπρόσωπος εταιρείας, τόνισε πως το σχέδιο τους με τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής Πύργου είναι να ξεκινήσουν μια γραμμή πολιτισμού τονίζοντας ότι για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν κάποια ειδικά λεωφορεία τα οποία θα έχουν διαδρομές από και προς το Κατάκολο όπως γίνεται σε όλες τις πόλεις του εξωτερικού.  «Το ίδιο κάνουμε και στην Αθήνα, το ίδιο  κάνουμε και στην Κέρκυρα στην οποία δραστηριοποιούμαστε, με μεγάλη επιτυχία. Διακινούμε χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι έρχονται από το εξωτερικό και είναι συμβεβλημένοι μαζί μας.  Αυτό πιστεύω ότι θα είναι ένα μικρό βήμα για να αναδειχθεί και τουριστικά η πόλη του Πύργου».

Στην συνάντηση παρέστησαν ακόμα ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Τσόκας τον οποίο συνόδευε ο συμπολίτης μας κ. Χρήστος Γαβράς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος