FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Γεωργιόπουλου με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο

Ημερομηνία: 31-12-2016 | Συντάκτης:

famelos-georgiopoulos

Στην ατζέντα Καϊάφας και εργοστάσιο απορριμμάτων

-Ζήτησε την συμβολή του για την άρση των εμποδίων και την γρήγορη υλοποίηση των δύο μεγάλων έργων

Συνάντηση στην Αθήνα, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος με τον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο που όπως είναι γνωστό κατάγεται από την Ηλεία, με στόχο να τον ενημερώσει για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν τον νομό μας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα και ο  κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε τον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος για τις θέσεις της Περιφέρειας, των Δήμων και φορέων της Ηλείας για το Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό κόλπο και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ανάπτυξη της περιοχής εξαιτίας των αυστηρών και αβάσιμων προβλέψεών του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αξιοποίησης του Καϊάφα, ενημέρωσε τον Υπουργό για τις πολλές δυσκολίες που συναντά το έργο, παρά τις προθέσεις, ζήτησε την βοήθεια του Υπουργού σχετικά με τις  περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της μελέτης από την ΕΤΑΔ και επανέλαβε την πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του έργου.

Δεδομένης της έγκρισης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), που εκπόνησε και κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Γεωργιόπουλος επεσήμανε την ανάγκη η διυπουργική επιτροπή, στην οποία μετέχει ο Υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας, να προχωρήσει γρήγορα στην απόφασή της, για την Κεντρική Μονάδα Διαχείρισης (εργοστάσιο), προκειμένου επιτέλους να λυθεί οριστικά το μεγάλο αυτό ζήτημα που ταλαιπωρεί πολλά χρόνια την Ηλεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος