FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με το Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας: Ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή-εναέρια μέσα-πυροφυλάκιο Περιστερίου-εθελοντές

Ημερομηνία: 30-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Ιωάννη Καπάκη, πραγματοποίησε στις 25Απριλίου, η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, για την ενίσχυση της πυροπροστασίας στο Νομό Ηλείας με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Στη συνάντηση, η Δρ. Αυγερινοπούλου μετέφερε στον Γ. Γραμματέα τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν αναλυτικά οι κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια του Νομού, οι οποίεςεπικεντρώνονται τόσο σε υλικοτεχνική επιδομήγια τη πυρόσβεση, όπως στα ελαστικά και τη συντήρηση των πυροσβεστικών οχημάτων, όσο και σε επίπεδοστελέχωσης. Εστίασε δε την προσοχή στην ανάγκη ύπαρξης και καλής λειτουργίας εναέριων μέσων κατάσβεσης στον ίδιο το Νομό καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Επισήμανε, δε, τη σπουδαιότητα ενίσχυσης της πυροπροστασίας κατά προτεραιότητα του Νομού Ηλείας, καθώς είναι μια πυρόπληκτη περιοχή, η οποία ταλανίζεται από τη λαίλαπα της πυρκαγιάς πάνω από μία δεκαετία. Αναφέρουμε δε ενδεικτικά ότι  μόνο το προηγούμενο έτος διαπιστώθηκαν 800 εστίες πυρκαγιών. Ο Γ. Γραμματέας ενημέρωση τη Δρ. Αυγερινοπούλου ότι στο νομό θα βρίσκεται από 1η Ιουνίου τουλάχιστον ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson καθώς και ένα δεύτερο εναέριο μέσο τα οποία θα συμβάλει σημαντικά στη προστασία της περιοχής μας, ενώ ένα ακόμα εναέριο μέσο θα βρίσκεται και στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο θα δύναται να χρησιμοποιηθεί για το Ν. Ηλείας.

Ακόμα η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τον Γ. Γραμματέα ότι το Πυροφυλάκιο Περιστερίου παραμένει κατεστραμμένο μετά τις περσινές πυρκαγιές και επείγει η αποκατάστασή του, καθώς το εν λόγω πυροφυλάκιοπαρέχει ορατότητα σε μεγάλο τμήμα της Ηλείας. Ο Γ. Γραμματέας δεσμεύτηκε να επιμεληθείάμεσα του ζητήματος τουΠυροφυλακίου Περιστερίου.

Τέλος, η Δρ. Αυγερινοπούλου πρότεινε στον κ. Καπάκη τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενίσχυσης των εθελοντών πυροσβεστών του Νομού Ηλείας, το οποίο έχει ήδη αρχίσει και υλοποιεί η ίδια η τ. Βουλευτής στο Ν. Ηλείας.

Σημειωτέον ότι η Δρ. Αυγερινοπούλου έχει βραβευτεί από τον ΟΗΕ με το διεθνές βραβείο «Πράσινο Αστέρι» για την συμβολή της στην πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος