FOLLOW US: facebook twitter

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πύργου: Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ημερομηνία: 28-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Πύργου μίλησαν την Κυριακή, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Αποστολικής Διακονίας. Ο κοινωνιολόγος Θεόδωρος Γιαννόπουλος, ο ψυχολόγος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος και ο κοινωνικός λειτουργός Χρήστος Τουμπέκης, μίλησαν για το θέμα που απασχολεί πάρα πολλές γυναίκες δίπλα μας, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα στόματα παραμένουν κλειστά. Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, αναφέρθηκαν στις πολλές μορφές βίας που υπάρχουν και που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, όπως η σεξουαλική, η ψυχολογική, η σωματική, η λεκτική, η οικονομική, μορφές που μπορεί να υπάρξουν μέσα στο περιβάλλον της οικογένειας ή της σχέσης, ή άλλες περιπτώσεις…

Όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, τα άτομα αυτά που καταφεύγουν στην άσκηση βίας παρουσιάζουν προβλήματα συναισθηματικής ανωριμότητας. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν επιτυχώς τα συναισθήματα τους, να τα ρυθμίσουν, να τα ελέγξουν, να τα εκφράσουν με έναν σωστό και κοινωνικά αποδεκτό τρόπο. Επίσης έχουν πρόβλημα διαχείρισης του θυμού τους με αποτέλεσμα της περισσότερες φορές να αδυνατούν να τον ελέγξουν.

Η άσκηση βίας και η επιβολή τους με αυτό τον τρόπο, προβάλλεται ως η μόνη, εύκολη και βολική λύση. Χαρακτηριστικό των ίδιων ατόμων είναι το ότι έχουν μεγαλώσει και ανατραφεί σε ένα περιβάλλον βίας και αναπαράγουν το ίδιο μοντέλο το οποίο τους είναι το πλέον οικείο και στην μετέπειτα ζωή τους, στη σχέση με το σύντροφο τους. Έρευνες έχουν αποδείξει πως τα παιδιά τα οποία υπήρξαν μάρτυρες ή θύματα βίας, στο μέλλον γίνονται και αυτά θύτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος