FOLLOW US: facebook twitter

Συμβουλές για καλύτερη ζωή

Ημερομηνία: 22-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Υγεία

Μετά από την χαλάρωση αλλά και το… τρέξιμο των πρώτων ημερών του χρόνου, είστε πλέον έτοιμες να θέσετε τους στόχους σας για την καινούργια χρονιά που μόλις ήρθε. Τι δεν θα πρέπει να ξεχάσετε;

Σε ένα αύριο που μοιάζει με λευκή ολοκάθαρη σελίδα, το πιο σημαντικό που έχετε να προσέξετε είναι να μην τη γεμίσετε με καλικαντζούρες… Οι ειδικοί δίνουν πέντε σημαντικές συμβουλές για να απολαύσουμε καλύτερα τη ζωή μας χωρίς να σταματήσουμε να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε στους άλλους: να λοιπόν 5 κανόνες που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πριν αρχίσετε να συμπληρώνετε το μπλοκάκι σας…

  1. Ξεχάστε τη θεωρία ότι μπορείτε να τα κάνετε όλα και μην αναλαμβάνετε πολλές υποχρεώσεις. Δεν είστε η σούπερ γυναίκα αλλά ούτε ανεπαρκής, αν δεν καταφέρετε να πραγματοποιήσετε μια μέρα όλα όσα έχετε γράψει στη λίστα σας. Ελέγξτε το άγχος σας οριοθετώντας τις φιλοδοξίες σας.
  2. Κάντε μία φορά την εβδομάδα ένα δωράκι στον εαυτό σας.
  3. Ξεκαθαρίστε τους χώρους του σπιτιού σας για να μπορείτε εσείς και τα παιδιά σας να κινείσθε άνετα. Άλλωστε οτιδήποτε άχρηστο μας εμποδίζει να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.
  4. Μην έχετε γκρινιάρικη διάθεση εστιάζοντας συνέχεια στα προβλήματα ή κριτικάροντας το περιβάλλον σας. Αν περάσετε τα είκοσι επόμενα χρόνια ρίχνοντας το φταίξιμο για την κακή σας διάθεση στη ζωή και στα σφάλματα των άλλων, θα έχετε χάσει τα πάντα και θα είναι πολύ αργά για να κάνετε οτιδήποτε.
  5. Αντί να παραμένετε για ένα σωρό καθημερινές αιτίες οργισμένη και κακοδιάθετη θα πρέπει στο τέλος κάθε μέρας να βρίσκετε τρεις λόγους για να λέτε τρία «ευχαριστώ». Για παράδειγμα: «Ευχαριστώ που και σήμερα είμαι υγιής, ευχαριστώ που ακόμα έχω τη δουλειά μου, ευχαριστώ που τελικά δεν πάτησα με το αυτοκίνητο τη γάτα που πετάχτηκε μπροστά στο δρόμο μου»!

Πηγή: happymom


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος