FOLLOW US: facebook twitter

Συγχωνεύσεις, ΑΣΕΠ, 30ωρο και κολατσιό στο σχόλασμα: Τι συμφώνησαν οι Θεσμοί με το Υπουργείο Παιδείας

Ημερομηνία: 05-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

Υστερα από πολύμηνες διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της τρόικας για τα θέματα της εκπαίδευσης, ο κύβος ερρίφθη. Ναι στις απαραίτητες συγχωνεύσεις, στη συμμετοχή του ΑΣΕΠ κατά τη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολείων, στην υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο για τη συμπλήρωση του 30ωρου εβδομαδιαίου εργασιακού τους ωραρίου, στην παροχή των σχολικών γευμάτων εκτός διδακτικών ωρών.

Οχι στην αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών, στην αξιολόγηση, στην αύξηση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, στην κατάργηση του νόμου για την επιλογή στελεχών και την ένταξή τους στον νόμο για τα στελέχη δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το τελικό κείμενο που συμφωνήθηκε με την τρόικα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Διαμόρφωση κριτηρίων και χρονοδιαγράμματος για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Χωρίς υποδείξεις για το πλαίσιο ή το όριο της παρέμβασης και υπό τη διακριτική ευχέρεια του υπουργείου. Στελέχη του, ήδη, διαβεβαιώνουν ότι σκοπός είναι να αντιμετωπιστούν ενδεδειγμένες και μόνον περιπτώσεις (βλ. συστεγασμένα σχολεία).

Τροποποιήσεις στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ είτε με εποπτικό ρόλο είτε με συνδρομή στις επιτροπές κρίσεων. Δεν αλλάζει ο ισχύων νόμος.

Αποχαρακτηρισμός της ώρας παροχής των σχολικών γευμάτων στους μαθητές ως διδακτικής ώρας εκτός κι αν πρόκειται για ολοήμερα στα οποία εντάσσεται στις διδακτικές ώρες και συνεπώς δεν αλλάζει κάτι. Σε κάθε περίπτωση, τα γεύματα θα παρέχονται μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου. Κάτι που δεν θα δυσαρεστήσει τους δασκάλους οι οποίοι διαφωνούν με την ανάληψη της ευθύνης να μοιράζουν τα γεύματα και όπως φαίνεται η καταλληλότερη ώρα θα είναι… η ώρα του σχολάσματος. Για όσα παιδιά, τουλάχιστον, δεν συνεχίζουν στο ολοήμερο.

Διαφορετικά θα παίρνουν το γεύμα τους αμέσως μετά. Η ζώνη της διανομής φαίνεται να είναι 13.20-13.45 και πολύ σύντομα θα γίνουν οι αλλαγές στην εγκύκλιο που έχει ήδη αποσταλεί στα σχολεία.

Υποχρεωτική τήρηση από τους εκπαιδευτικούς του ισχύοντος εργασιακού ωραρίου των 30 ωρών εβδομαδιαίως.

Πηγή: efsyn


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος