FOLLOW US: facebook twitter

Στο 2ο Spoudase Festival στην Αθήνα το 1ο ΕΠΑΛ Πύργου και το Εργαστηριακό Κέντρο Πύργου: Εντυπωσίασαν τους χιλιάδες επισκέπτες

Ημερομηνία: 24-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το διήμερο 19 και 20 Μαίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το 2ο Spoudase Festival στον χώρο της Τεχνόπολης όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων 100 σχολεία και εκπαιδευτήρια από όλη την Ελλάδα, στην ένθετη κατηγορία “Κι όμως γυρίζει”.

Μεταξύ των σχολείων που συμμετείχαν ήταν και το 1ο ΕΠΑΛ και Εργαστηριακό Κέντρο Πύργου που παρουσίασε στους χιλιάδες επισκέπτες τα διαδραστικά του  στην θεματική ενότητα της Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον Συναυλιακό χώρο της Τεχνόπολης. Ο ρομποτικός βιομηχανικός βραχίονας, το πηνίο Τέσλα του ενός εκατομμυρίου βόλτ,,το βιονικό χέρι που παίζει πιάνο και ο ανιχνευτής εγκλωβισμένων κέρδισαν τις εντυπώσεις!

Οι παρουσιάσεις των έργων έγιναν από τον Παναγιώτη Μπάστα και Θανάση Πανόπουλο, Τομεάρχη και Διευθυντή του ΕΚ Πύργου αντίστοιχα με την συμμετοχή της Βασιλικής Σακελλάρη , Διευθύντριας του 1ο ΕΠΑΛ Πύργου .

Οι εργασίες αυτές γίνονται στο Εργαστηριακό Κέντρο Πύργου με μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου, σε εφαρμογή της θεωρίας των μαθημάτων ειδικότητας , πέρα από τις υποχρεωτικές εργαστηριακές ασκήσεις του Προγράμματος Σπουδών .
Οι εθελοντικές αυτές εργασίες αυξάνουν το ενδιαφέρον των μαθητών για θέματα της ειδικότητάς τους, καλλιεργούν και αναπτύσσουν ατομικές κλίσεις και δεξιότητες, πρωτοβουλία, ομαδικότητα καθώς και ικανότητα επίλυσης τεχνικών θεμάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος