FOLLOW US: facebook twitter

Στο 1ο Γυμνασίο Πύργου η 3η Μαθητική Χορωδιακή Συνάντηση: «Αναζητώντας… μελωδικά μονοπάτια» για το Χαμόγελο του Παιδιού!

Ημερομηνία: 10-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Για 3η συνεχή χρονιά διοργανώνεται στον Πύργο, η Μαθητική Χορωδιακή Συνάντηση στην οποία συμμετέχουν χορωδίες σχολείων όχι μόνο από την Ηλεία, αλλά από την Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία, με θέμα «Αναζητώντας… μελωδικά μονοπάτια». Η 3η Μαθητική Χορωδιακή Συνάντηση, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας   ,  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Βεβαίως, πρωταγωνιστές της μουσικής εκδήλωσης θα είναι τα παιδιά, οι μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων υπό την καθοδήγηση των μουσικών τους.

Στη συνάντηση συμμετέχουν το Νηπιαγωγείο Αλφειούσας,  Δημοτικό Σχολείο Καλλικώμου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζαχάρως, 3Ο Γυμνάσιο Πύργου, 4ο Γυμνάσιο Πύργου και προσκεκλημένοι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας και η Χορωδία «ΑΛΘΑΙΑ» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου με διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Οι μαθητές με τις μελωδικές φωνές τους. θα ερμηνεύσουν αγαπημένα κομμάτια ελλήνων και ξένων συνθετών, βάσει του προγράμματος που έχει καταρτίσει κάθε σχολείο.

Η εκδήλωση  φέτος, έχει σα στόχο την ενίσχυση του οργανισμού ( μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Η  Μαθητική Χορωδιακή Συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο  Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00- 21:30 στο χώρο εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Πύργου με ελεύθερη είσοδο. Η Μουσική είναι ένα κομμάτι της Τέχνης που πηγαίνει από τα αυτιά, κατευθείαν στην καρδιά και όλοι όσοι το αντιλαμβάνονται αυτό, θα είναι σίγουρα παρόντες στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.

Στόχοι της συνάντησης είναι:

  • Το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία
  • Η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας
  • Η συνεύρεση και ανταλλαγή εμπειριών των συμμετεχόντων
  • Ο μη διαγωνιστικός χαρακτήρας αφού «Αξία έχει η Συμμετοχή»

Υπεύθυνη για την διοργάνωση της εκδήλωσης, είναι η Σχολική Σύμβουλος Μουσικής Αγωγής ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνα Σακκά- Κυρίτση.  Στα παιδιά – μέλη των χορωδιών που συμμετέχουν, θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα, τα οποία έχει επιμεληθεί η γρφαίστρια Μαρία Κυρίτση, που έχει φιλοτεχνήσει και την αφίσα της 3ης Μαθητικής Χορωδιακής Συνάντησης.

Τα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα που μπορούν να φέρουν μαθητές, γονείς και θεατές στο χώρο του 1ου γυμνασίου Πύργου για να ενισχύσουν την τράπεζα τροφίμων του Χαμόγελου του Παιδιού είναι: γάλα εβαπορέ, Λάδι, Ρύζι, όσπρια, αλεύρι, σάλτσα τομάτας, είδη πρωινού, (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί), αλάτι, μπαχαρικά, βρεφικό γάλα και βρεφικές κρέμες, προϊόντα καθαρισμού σπιτιού, είδη οικιακής χρήσης και είδη προσωπικής φροντίδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος