FOLLOW US: facebook twitter

Στο Υπ. Υγείας για το ωράριο των γιατρών – Συνάντηση αύριο για τον Διοικητή Γ.Ν. Ηλείας και αν. Διοικητή ΝΜ Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 30-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

Η 6η ΥΠΕ ζήτησε εγγράφως τις ελάχιστες απαιτήσεις των Νοσοκομείων σε ιατρικό προσωπικό για την εφαρμογή του Νόμου

Τις ελάχιστες απαιτήσεις που έχει το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, σε ιατρικό προσωπικό, ώστε να εφαρμοστεί ο νέος Νόμος 4498/2017 που αφορά την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών, ζήτησε εγγράφως από τη Διοίκηση του Γ.Ν. η 6η ΥΠΕ και μάλιστα αύριο Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας έχει συγκαλέσει τους Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας σε σύσκεψη.

Στην συνάντηση αυτή, θα συμμετέχουν ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος και ο αναπληρωτής Διοικητής της Ν.Μ. Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας, οι οποίοι και θα καταθέσουν την «εικόνα» που παρουσιάζουν τα τμήματα των νοσηλευτικών μονάδων από άποψη ιατρικού προσωπικού ώστε να διαφανούν οι ελλείψεις που για την ώρα δεν επιτρέπουν την εφαρμογή του νέου νόμου.

Τα θέματα της ατζέντας είναι τρία και συγκεκριμένα η εκτέλεση του προϋπολογισμού, τα συμπεράσματα στοχοθεσίας και η προετοιμασία για την εφαρμογή του προαναφερόμενου νόμου.
Θα πρέπει να τονιστεί, ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και τις αντιδράσεις των νοσοκομειακών ιατρών πανελλαδικά, ο Υπουργός Υγείας κ. Ξάνθος επισήμανε ότι το νέο εφημεριακό θεσμικό πλαίσιο θα εφαρμοστεί σταδιακά και πως θα εκδοθεί εφαρμοστική απόφαση που θα προσδιορίζει τον τρόπο εφαρμογής του.

Απαιτούνται 7 γιατροί ανά τμήμα

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου και Κέντρων Υγείας, στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, είχαν επισημάνει ότι ο νέος Νόμος είναι ανεφάρμοστος και πως αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, το νέο εφημεριακό θεσμικό πλαίσιο που εναρμονίζεται με τα ισχύοντα στην ευρωπαϊκή ένωση, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, ιδίως στα επαρχιακά νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν ελλιπή στελέχωση όπως αυτό του Πύργου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πύργου κ. Χάλεντ Ακμπαράουι, για την εφαρμογή του Νόμου απαιτούνται τουλάχιστον 7 γιατροί ανά τμήμα, και με τη σημερινή στελέχωση,  είναι αδύνατον να εφαρμοστεί.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι απαιτείται η πρόσληψη 40 και πλέον ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για την εφαρμογή του Νόμου καθώς στην παρούσα φάση βασικά τμήματα του Νοσοκομείου Πύργου λειτουργούν με τους παρακάτω γιατρούς:

Παθολογικό: 4 μόνιμοι ιατροί (μια συνταξιοδότηση έως το τέλος του 2018) και αναμένεται η πρόσληψη ενός ακόμα.
Χειρουργικό: 6 μόνιμοι ιατροί εκ των οποίων δυο θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι το τέλος του 2017, και 1 επικουρικός.
Καρδιολογικό: 3 μόνιμοι ιατροί και 3 επικουρικοί.
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας: 2 μόνιμοι ιατροί, 1 από το ΚΕΕΛΠΝΟ και 2 επικουρική ενώ αναμένεται η πρόσληψη 5 μόνιμων ιατρών.
Ορθοπεδικό: 3 μόνιμοι και 1 επικουρικός.
Αναισθησιολογικό: 3 μόνιμοι και 1 μετακινημένη στον Αγ. Ανδρέα (συμμετέχει σε εφημερίες).
Παιδιατρική: 5 μόνιμοι ιατροί
Μονάδα Τεχνικού Νεφρού: 1 μόνιμος ιατρός, 4 επικουρικοί
ΤΕΠ: 1 μόνιμος ιατρός, 2 επικουρικοί, 1 επί θητεία, αναμένονται 3 μόνιμοι.
Ακτινολογικό: 3 μόνιμοι, 3 επικουρικοί.
Μαιευτικό- Γυναικολογικό: 4 μόνιμοι, 1 επικουρικός.
Μικροβιολογικό: 3 μόνιμοι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος