FOLLOW US: facebook twitter

Στο τραπέζι τα θέματα υποδομών στο νομό Ηλείας

Ημερομηνία: 16-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

saltari

Συνάντηση-σύσκεψη της βουλευτού Ηλείας Έφης Γεωργοπούλου- Σαλτάρη  με τον ΓΓ Υποδομών Γιώργο Δέδε

Ενημερωτική συνάντηση-σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, με τον ΓΓ Υποδομών Γεώργιο Δέδε για θέματα υποδομών που αφορούν το Νομό Ηλείας. Στην σύσκεψη συμμετείχε και συνεργάτιδα του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμου Μπαλαούρα.

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενή αναφορά στην αναγκαιότητα υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής στο Νομό ώστε να τεθούν στέρεες βάσεις για την αναπτυξιακή προοπτική σε όλους τους κλάδους της οικονομίας που αφορούν καίρια το Νομό.

Για το Πάτρα – Πύργος ο ΓΓ Υποδομών σημείωσε ότι είναι γνωστό ότι πρόσφατα υπογράφηκε η προκήρυξη για την 5η δημοπράτηση, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί σε 60 μέρες και ως εκ τούτου θα έχει δημοπρατηθεί το 75% του προϋπολογισμού του έργου (475.000.000 εκατ. €). Κατά συνέπεια θα ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις ώστε ο φάκελος μεγάλου έργου (ο οποίος θα είναι έτοιμος σε εκείνη τη φάση) να σταλεί κατευθείαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση και υπάρχει η βεβαιότητα για θετική απόφαση.

Για  την επικινδυνότητα του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και Πύργος – Καλό Νερό, θέμα το οποίο είχε επισημάνει η βουλευτής στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και πως θα μπορούσαν να παρθούν κάποια μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών, ο ΓΓ ενημέρωσε ότι για το υφιστάμενο τμήμα  Πάτρα-Πύργος και μέχρι να αποπερατωθεί το νέο εθνικό οδικό δίκτυο εξετάζονται και αξιολογούνται τα πιο επικίνδυνα και ακραία επικίνδυνα σημεία του δρόμου, ώστε να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις.

Για την αποκατάσταση μέρους του οδικού δικτύου μετά τις πρόσφατες ζημιές από φυσικές καταστροφές έχει αποφασιστεί από το Υπουργείο η διάθεση 450.000 ευρώ που αφορούν το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δ. Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Για τα φράγματα Αλφειού και Πηνειού: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ζήτησε να γίνει σύμπραξη με το Υπουργείο Υποδομών με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας του φράγματος Πηνειού (θυροφράγματα). Το Υπουργείο προχώρησε στην ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016 του έργου “Επισκευή αποκατάσταση λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού φράγματος Πηνειού Ηλείας”, προϋπολογισμού 1.700.000 €. Το έργο θα το υλοποιήσει η ΠΕ Ηλείας.  Επειδή είναι επιτακτική ανάγκη να εκσυγχρονιστούν τα φράγματα Αλφειού και Πηνειού λόγω παλαιότητας, το Υπουργείο έχει τη βούληση να εκπονήσει  δύο μελέτες, μία για το κάθε ένα..

Τέλος για το θέμα της πρωτοβουλίας του Υπουργείου ώστε να ισχύσει η ίδια αποζημίωση για ακίνητα που έχουν πληγεί από κατολισθήσεις και πυρκαγιές όπως ισχύει για τους σεισμούς, ο ΓΓ δεσμεύτηκε ότι περίπου σε ένα μήνα θα βγει το πλαίσιο για την οριοθέτηση των περιοχών που έχουν υποστεί κατολισθήσεις για να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος