FOLLOW US: facebook twitter

Στο συλλαλητήριο για την ανεργία ο δήμος Ήλιδας την Κυριακή στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Ημερομηνία: 23-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συμμετέχει στην πορεία διαμαρτυρίας που οργανώνει ο δήμος Πατρέων την Κυριακή στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στο μεγάλο συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας για την ανεργία και τη φτώχεια, που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και απευθύνει κάλεσμα σε όποιον δημότη επιθυμεί να πάρει μέρος καθώς ο κόσμος θα μεταφερθεί από την Αμαλιάδα με λεωφορεία στην Πάτρα.

Μάλιστα σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

«Τα οκτώ χρόνια της οικονομικής κρίσης, της λιτότητας και των μνημονίων έχουν εξοντώσει τους πολίτες, έχουν συρρικνώσει στο ελάχιστο το εισόδημα τους, έχουν διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και έχουν εκτοξεύσει την ανεργία σε πρωτοφανή δυσθεώρητα ύψη.

Ανάλογες τραγικές συνθήκες βιώνουν και δημότες του Δήμου Ήλιδας, όπου και στην περιοχή μας αυξάνονται επικίνδυνα όλοι οι δείκτες φτώχειας και ανεργίας.  Σε κάθε οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον ένας άνεργος, με το οικογενειακό εισόδημα να μην επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη.

Τα μέτρα, όμως έχουν επηρεάσει και την καθημερινότητα του Δήμου μας, αφού πλέον αδυνατούμε να καλύψουμε τις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες και να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες υποδομές για την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Για όλους αυτούς τους λόγους λαμβάνουμε μέρος στην κινητοποίηση, προκειμένου να διεκδικήσουμε και εμείς ως φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

  • ΕΡΓΑΣΙΑ με αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ,
  • Προστασία των ΑΝΕΡΓΩΝ και των οικογενειών τους,
  • Καταπολέμηση της ΦΤΩΧΕΙΑΣ και της διαρκούς μείωσης του βιοτικού μας επιπέδου.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους δημότες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, να παρευρεθούν στην προσυγκέντρωση έξω από το Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 09:00 π.μ. το πρωί, όπου με λεωφορεία θα μεταφερθούν στην περιοχή του Ρίου.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος