FOLLOW US: facebook twitter

Στο πλευρό της Πυροσβεστικής: Σημαντική προσφορά από την Ελαιουργική Ηλείας και το ΙΚΤΕΟ Ιονική που ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ημερομηνία: 11-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Δύο εταιρίες από την τοπική αγορά της Ηλείας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και προσέφεραν πολύτιμο υλικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου. Ο λόγος για την Ελαιουργική Ηλείας και το ΙΚΤΕΟ Ιονική που προσέφεραν για τις ανάγκες της υπηρεσίας σωλήνες πυρόσβεσης. Ίσως ακούγεται απλό, όμως σε κάθε πυρκαγιά η έλλειψη σωλήνων μπορεί να αποβεί μοιραία για την έκβασή της. Και αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να τρυπήσουν, ή η υπάρχουσα ποσότητα να μην επαρκεί. Χθες το πρωί σε μια λιτή εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Πύργου ο διοικητής Γιάννης Καραμαλίκης και το προσωπικό ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους των δύο χορηγών – εταιριών για την πράξη τους αυτή.

Όπως τόνισε ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου κ. Καραμαλίκης, «… γίναμε δέκτες της ευγενικής αυτής χορηγίας, από την Ελαιουργική Ηλείας και το ΙΚΤΕΟ Ιονική, οι  οποίοι προσέφεραν σωλήνες πυρόσβεσης για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Τέτοιες προσπάθειες συμβάλλουν, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών και μας ενισχύουν ηθικά στο δύσκολο έργο που έχουμε να κάνουμε. Ευχαριστώ τους εκπροσώπους και των δύο εταιρειών για αυτή τη μεγάλη προσφορά. Κοινός σκοπός είναι οι όσο το δυνατόν λιγότερες πυρκαγιές και όσο το δυνατόν λιγότερα καμένα στρέμματα στην όμορφη Ηλεία.  Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια του ηλειακού λαού, καθώς μέχρι τώρα μας έχουν βοηθήσει πολλοί φορείς και ιδιώτες. Αισθανόμαστε πολύ μεγάλο βάρος στις πλάτες μας και είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο που κάνουμε. Οι συνάδελφοι έχουν μεγάλη εμπειρία στις δασικές πυρκαγιές και είναι πάντα έτοιμοι».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΚΤΕΟ Ιονική Γιάννης Σπηλιόπουλος απευθυνόμενος στους πυροσβέστες σημείωσε πως «… έχετε κερδίσει τη συνείδηση των Ηλείων, καθώς έχετε αντιμετωπίσει πυρκαγιές, θεομηνίες, πλημμύρες, διασώσεις, επιδεικνύοντας υψηλό φρόνημα και αίσθημα ευθύνης. Μας έχετε κατακτήσει, για αυτό και ήταν εύκολη η επιλογή μας να κάνουμε αυτή τη χορηγία. Έτσι ενωθήκαμε οι δύο εταιρείες για να πολλαπλασιάσουμε το αποτέλεσμα. Αχρείαστες να είναι, μόνο για να είναι εξοπλισμένα τα οχήματά σας. Να έχετε δύναμη και ήσυχο καλοκαίρι» είπε. Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Ελαιουργικής Ηλείας Νίκος Γεωργακόπουλος ευχήθηκε να έχει καλή επιτυχία στο έργο της η Πυροσβεστική Υπηρεσία και να συνδράμουν όλοι στο έργο της.

Τους δύο εκπροσώπους των εταιριών συνόδευσε και ο οικονομικός διαχειριστής της Ελαιουργικής Ηλείας, Ηλίας Φωτόπουλος.

Τέλος σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας, Σωτήρης Παπαηλίου, σχολίασε πως «… πέρα από την πρακτική σημασία, καθώς η δωρεά καλύπτει σημαντικό μέρος των δαπανών, έχει και σημαντική ψυχολογική και σημειολογική διάσταση, καθώς με τη στήριξη της Πυροσβεστικής προστατεύονται ο δασικός πλούτος και οι ζωές των συμπολιτών μας. Ευχαριστούμε θερμά τις δύο εταιρείες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος