FOLLOW US: facebook twitter

Στο Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο της Πάτρας χθες οι συνταξιούχοι της Ηλείας

Ημερομηνία: 06-10-2016 | Συντάκτης:

syntaxiouxoi-pampeloponnisiako1

«Δεν το βάζουμε κάτω»!

Με πορεία στο κέντρο της Πάτρας ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων της Πελοποννήσου, για τις περικοπές των συντάξεών τους και γενικότερα επειδή βλέπουν τη ζωή τους να διαλύεται και αναγκάζονται να ζουν με ψίχουλα. Στο μεγάλο και με παλμό Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο, συμμετείχαν και συνταξιούχοι του ΙΚΑ Πύργου και ΟΑΕΕ από την Ηλεία, που έδωσαν δυναμικό «παρών» και πήγαν στην Πάτρα με μισθωμένα λεωφορεία.

Οι συνταξιούχοι στη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας συζήτησαν για τα προβλήματα του κλάδου και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τις περικοπές στις συντάξεις τους και αντιστοίχως τα συνεχιζόμενα φορολογικά μέτρα που τους εξουθενώνουν. Αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν πρωτίστως τους συνταξιούχους και απόμαχους της ζωής. Που αναγκάζονται με την πενιχρή τους σύνταξη να θρέφουν όλη την οικογένεια και τα άνεργα παιδιά και εγγόνια τους.

syntaxiouxoi-pampeloponnisiako2

Για όλους τους παραπάνω λόγους, όπως τόνισαν, η  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων αποφάσισε να προχωρήσει  σε δυναμικές κινητοποιήσεις.«Για να μην τους επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τα σχέδια τους που είναι η ανώτερη σύνταξη να φθάσει τα 650 ευρώ και η κατώτερη τα 160 ευρώ έως το τέλος του 2018»

Φυσικά όπως τονίστηκε στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν και να συνεχίσουν αγωνιστικά με ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος