FOLLOW US: facebook twitter

Στο Νοσοκομείο Πύργου χθες ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τ. Νικολόπουλος: Στόχος το Εφημεριακό Κέντρο Ηλείας

Ημερομηνία: 08-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

-Συναντήσεις με τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, τους Δ/ντές τμημάτων και την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών

Η λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου, ως Εφημεριακού Κέντρου Ηλείας, παραμένει πρωταρχικός στόχος της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ. Αυτό ξεκαθάρισε χθες σε όλους τους τόνους, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Νικολόπουλος κατά την επίσκεψη του στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου όπου είχε πολύωρες συναντήσεις με τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, τους Διευθυντές τμημάτων και κλινικών αλλά και την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών.

Συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή Δημήτρη Κωστακιώτη, εξέτασε όλα τα θέματα που τέθηκαν με κυρίαρχο το Εφημεριακό Κέντρο Ηλείας τονίζοντας ότι δεν αποτελεί απλώς αίτημα της Διοίκησης και των γιατρών του Νοσοκομείου αλλά και στόχο της 6ης ΥΠΕ. «Ο στόχος είναι να φθάσουμε το Νοσοκομείο του Πύργου να καλύπτει εφημεριακά όλο το μήνα σα βασικό Εφημεριακό Κέντρο, όλο το Νομό όπως συμβαίνει σε όλους τους Νομούς. Αυτό για να επιτευχθεί, χρειάζεται και ενίσχυση σε προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό κτλ και διαφορετική οργάνωση των δυο νοσοκομείων σήμερα που συμμετέχουν στις εφημερίες. Και του Πύργου και της Αμαλιάδας. Αυτό το θέμα θέσαμε, υπάρχουν κάποιες επεξεργασίες παλιότερες, χρειάζονται μια επικαιροποίηση όσον αφορά τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται και για την εφαρμογή του ωραρίου εργασίας των γιατρών αλλά και τις απαιτήσεις που υπάρχουν σήμερα όσον αφορά τη λειτουργία νέων δομών και νέων τμημάτων οι οποίες είναι σαφώς περισσότερες απ’ ότι πριν δυο χρόνια».

Στη συνάντηση που συμμετείχαν πέραν από τους Διευθυντές των τμημάτων, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, οι αναπληρωτές Διοικητές Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας και Κρεστένων Άκης Χουζούρης, ο Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Μ Πύργου Χάλεντ Ακμπαράουι και ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Θάνος Γιαννόπουλος καθώς και ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νίκος Γκανταΐφης και Μάκης Ρούμπης, τέθηκαν επί τάπητος βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο «πυλώνας» παροχής υγειονομικών υπηρεσιών του Νομού, προκειμένου να δρομολογηθούν το ταχύτερο λύσεις.

«Ήρθαμε να δούμε από κοντά, όχι μόνο τα προβλήματα που είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους και κυρίως σε αυτούς που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Πύργου αλλά και για να δρομολογήσουμε κάπως πιο οργανωμένα και τις διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων του Πύργου στο βαθμό και στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχουμε» είπε ο κ. Νικολόπουλος και αναφερόμενος στο θέμα του αξονικού τομογράφου σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια από την εταιρεία να τοποθετήσει και να ρυθμίσει την εφεδρική λυχνία που μεταφέρθηκε από άλλο Νοσοκομείο , επισημαίνοντας όμως πως ο αξονικός είναι τόσο παλιός που η λειτουργία του θα είναι επισφαλής ακόμα και αν σήμερα επισκευαστεί. Για αυτό, πρόσθεσε, από πέρυσι, η 6η ΥΠΕ, έχει θέσει τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Πύργου σε πρώτη προτεραιότητα με τα πρώτα διαθέσιμα κονδύλια που θα υπάρχουν. «Ξεκαθάρισαν για το 2018 διάφορες χρηματοδοτικές πηγές. Με όποια διαδικασία γρηγορότερα ξεκινήσουνε είναι σαφές ότι θα ενταχθεί και του Πύργου. Θέλουμε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα είναι διαγωνιστική μέσα στο έτος για να αντικατασταθεί. Για την αντιμετώπιση του θέματος όμως έχουμε συμφωνίες για εξυπηρέτηση από τους ιδιωτικούς φορείς της πόλης ενώ για όσους ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν εδώ συζητήσαμε και με το ΕΚΑΒ ώστε να βελτιωθεί η διαδικασία για γρηγορότερη διακομιδή των ασθενών στην Πάτρα και τη μη αναμονή τους στα νοσοκομεία που πηγαίνουν για εξετάσεις. Είναι προβλήματα που χρειάζονται λύσεις».

Προσεχώς προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ

Ο κ. Νικολόπουλος, μίλησε και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την λειτουργία των ΤΟΜΥ. Όπως είπε προσπάθεια τους είναι να λειτουργήσουν μια ΤΟΜΥ στον Πύργο και πιθανότατα στην πορεία στην Αμαλιάδα. «Και αυτό μπορεί να γίνει είτε με τη συμπλήρωση που θα γίνει πιθανόν με μετακίνηση από την πρωτοβάθμια φροντίδα για κάποιο διάστημα μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις με τη νέα προκήρυξη που θα υπάρξει σύντομα για το ιατρικό προσωπικό των ΤΟΜΥ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος