FOLLOW US: facebook twitter

Στο Κατάκολο το 2ο Συνέδριο Ποιότητας Ελαιολάδου

Ημερομηνία: 23-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Εχει προσκληθεί να παραστεί και ο Υπουργός Ανάπτυξης

Το 2ο Συνέδριο Ποιότητας Ελαιολάδου θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 21 Απριλίου 2018, στο Κατάκολο Ηλείας, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Epihotel Οδυσσέας στην αίθουσα Καλυψώ.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και έχει προσκληθεί ο Υπουργός Ανάπτυξης να ανοίξει τις εργασίες του Συνεδρίου. Έχοντας την γνώση και την εμπειρία από την επιτυχημένη διεξαγωγή του «1ου Συνεδρίου Ποιότητας Ελαιολάδου» που πραγματοποιήθηκε το 2013, η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, επιθυμεί να οργανώσει και πάλι ένα πολύ επιτυχημένο event για ένα πολύ σημαντικό προϊόν της περιοχής, όπως το ελαιόλαδο.

Επίσης, στα πλαίσια του Συνεδρίου διοργανώνεται η 1η IMBEX -1η Συνάντηση Αγοραστών Ελαιολάδου. Ήδη υπάρχουν συμμετοχές από την Αίγυπτο, την Ολλανδία, την Ιταλία και τη Ρουμανία ενώ παραμένουν ακόμα ανοιχτές οι ημερομηνίες για δηλώσεις συμμετοχής.

Το «2ο Συνέδριο Ποιότητας Ελαιολάδου» αποσκοπεί να συμβάλλει με τα πορίσματά του στην ανάπτυξη και στην αναγνώριση της Ποιότητας του Ελαιολάδου και ιδιαίτερα του ελληνικού, με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους συλλογής και μεταποίησης για την ανάδειξή της. Επίσης, επιθυμεί να αναδείξει τις τάσεις της διεθνούς αγοράς και τρόπους επίτευξή της, καθώς και να οργανώσει τοπικές και εθνικές μεθόδους για το ελαιόλαδο.

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί επιφανείς επιστήμονες και οικονομικοί παράγοντες της τυποποίησης και διακίνησης ελαιολάδου. Το «2ο Συνέδριο Ποιότητας Ελαιολάδου» απευθύνεται σε Υπουργεία και Εθνικούς Οργανισμούς Αγροτικής Ανάπτυξης, σε Αγροτικές Εταιρίες Καλλιέργειας και Ελαιολάδου, σε Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών, σε Εταιρίες Τεχνολογικού Εξοπλισμού Συλλογής και Μεταποίησης Ελαιολάδου, σε Εταιρίες Συσκευασίας, Διαφήμισης και Εξαγωγής Ελαιολάδου, σε Ποιοτικά Εργαστήρια, σε Ενώσεις Καταναλωτών, σε Εταιρείες Τροφίμων και Επισιτισμού, σε Πανεπιστήμια και Ιδρύματα που ασχολούνται με αυτό κα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα: 2621041162, 26210 42190, υπεύθυνη: Γεωργοπούλου Βασιλική. Email: hot_odys@otenet.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος