FOLLOW US: facebook twitter

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Μυρσίνης ο Βίτσας: Για πρώτη φορά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στο hot spot πρότυπο

Ημερομηνία: 14-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Η Ελληνική Κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα ήθελε να διαθέτει και άλλους χώρους σαν το κέντρο φιλοξενίας της Μυρσίνης, για τους πρόσφυγες. Δυστυχώς όμως τέτοιο κέντρο με συνθήκες διαμονής υψηλής ποιότητας δεν υπάρχει πουθενά στην χώρα πλην της Ηλείας. Και χθες για πρώτη φορά υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής το επισκέφθηκε. Ο Δημήτρης Βίτσας, έμεινε μάλλον άφωνος από τα όσα έχουν δημιουργήσει σε συνεργασία ο δήμος με τους διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς της Ύπατης Αρμοστείας.

Εντυπωσιάστηκε από τις δραστηριότητες των Σύριων προσφύγων με τη βοήθεια των Ελλήνων εκεί και τις συνθήκες φιλοξενίας. «Μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθώ και αυτό τον χώρο φιλοξενίας, ο οποίος δεν είναι και πολύ… γνωστός, ίσως γιατί είναι πολύ καλός! Εδώ έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο πραγματικά υψηλής ποιότητας. Φιλοξενούνται πάνω από 200 άνθρωποι σε πολύ καλές συνθήκες και τώρα πρέπει να περάσουμε σε ένα νέο επίπεδο. Να ξεκινήσουμε από το να μάθουν οι άνθρωποι αυτοί ελληνικά, να περάσουν δηλαδή τα παιδιά από το νηπιαγωγείο, να έχουμε ένα μόνιμο διερμηνέα εδώ, κάτι πολύ σημαντικό για όλες τις δομές και να διευκολύνουμε τους ανθρώπους σε αυτό που μας ζήτησαν και τους υποσχεθήκαμε πως σε μία εβδομάδα θα έχει γίνει, δηλαδή τα χαρτιά τους να μεταφερθούν από την Κατεχάκη στην Πάτρα, ώστε να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πιο γρήγορα. Άλλωστε βρίσκονται σε ένα ασφαλές μέρος αυτή τη στιγμή και έχει μεγάλη σημασία να δείξουμε ποια είναι η ελληνική ψυχή» σχολίασε ο υπουργός.

Ο υπεύθυνος της δομής Γιώργος Αγγελόπουλος, ανέφερε πως σήμερα φιλοξενούνται 242 άτομα, ενώ από τις 30 Μαρτίου 2016, έχουν περάσει από εκεί 1500 άτομα. Πρόκειται για οικογένειες Σύρων προσφύγων στο σύνολό του, ενώ περίπου 700 άτομα από αυτά, έχουν μετακινηθεί προς χώρες της Ευρώπης που επιθυμούσαν. «Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό που παρουσιάζουμε ως Κέντρο Φιλοξενίας. Η τοπική κοινωνία το έχει αγκαλιάσει από την πρώτη μέρα λειτουργίας και γι’ αυτό τον λόγο θεωρούμαστε ένα από τα καλύτερα Κέντρα Φιλοξενίας της χώρας» δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος