FOLLOW US: facebook twitter

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Κατάκολο

Ημερομηνία: 21-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με την συμμετοχή τριών Υπουργών , εκπροσώπων κομμάτων , καθηγητών Πανεπιστημίου αλλά και εκπροσώπων από τον χώρο του τουρισμού και της κρουαζιέρας θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα που διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου το Σάββατο 21 Ιουλίου και ώρα 18.30 στον πολυχώρο Agora στο Κατάκολο με θέμα «Προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ηλείας μέσω του θαλάσσιου τουρισμού»

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Υπουργός Τουρισμού κ Έλενα Κουντουρά, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Γιάννης Τσιρώνης στελέχη Ναυτιλιακών Εταιρειών, του ΕΟΤ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , της διαΝΕΟσις, των δύο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων του νομού μας καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό σε τοπικό, αλλά και πανελλαδικό επίπεδο.

Στόχος των διοργανωτών είναι να επισημανθεί μέσα από τις εργασίες ότι ο τουρισμό επιβάλλεται να λειτουργήσει ως μοχλός ανασυγκρότησης της οικονομίας και στήριξης της αγροτικής και μεταποιητικής παραγωγής, τόσο με την αύξηση της κατανάλωσης εγχωρίως παραγόμενων αγαθών, όσο και με τη διεθνή προβολή των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται λοιπόν οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις που θα καταθέσουν μέσα από τις ομιλίες τους ο Επιστημονικός Διευθυντής της διαΝΕΟσυς κ Διονύσης Νικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ Αθανάσιος Σχίζας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας Ναύαρχος ΕΑ Αντώνης Καλούδης , ο εκπρόσωπος του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar κ Παύλος Ντάκουρης καθώς και ο εκπρόσωπος του ξενοδοχειακού ομίλου Grecotel κ Γιάννης Τσιχλής.

Ξεκινά η μεγάλη γιορτή

Με τα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού και Κρουαζιέρας  που θα πραγματοποιηθούν στις 21,30 ξεκινά η μεγαλύτερη τουριστική και πολιτιστική δράση του φετινού καλοκαιριού στο Κατάκολο.

Στα περίπτερα του Φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει , να ενημερωθεί και να δοκιμάσει την πολύ μεγάλη ποικιλία των προϊόντων από όλη την Ελλάδα που διεκδικούν διεθνή αναγνώριση, αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρονται από τους παραγωγούς αλλά και τις επιχειρήσεις του νομού μας και όχι μόνο.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προώθηση των προϊόντων, αλλά και η δυνατότητα να παρουσιάσουν παραγωγοί και επιχειρηματίες ένα ευρύ φάσμα παροχών-προϊόντων σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, από την παραγωγή έως την κατανάλωση.

Στα περίπτερα του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού και Κρουαζιέρας ο επισκέπτης θα έχει την ευκαρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει διάσημα Ελληνικά προίοντα όπως γραβιέρα, μέλι, καλτούνια απο την Κρήτη, προιόντα παραγωγών απο τις περιοχές της Αίγινας, της Καστοριάς, των Τρικάλων, της Καρδίτσας αλλά και άλλων περιοχών της χώρας μας, μαζί φυσικά τα προιόντα της περιοχής μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος