FOLLOW US: facebook twitter

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας ο δήμος Ήλιδας

Ημερομηνία: 24-10-2016 | Συντάκτης:

amaliada-zimies4

Αποκλείστηκε από τα ρέματα η Αμαλιάδα – Ζημιές στα χωριά του δήμου

Δύσκολες στιγμές έζησε η πόλη της Αμαλιάδας και τα περίχωρα με την κακοκαιρία του Σαββάτου. Τα νερά της βροχής στην περιοχή ήταν πολλά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες σε πολλές περιοχές. Στο κέντρο τα περισσότερα σημεία της πόλης, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα, πλην της περιοχής του ΚΤΕΛ. Όμως όλες οι είσοδοι για την πόλη από Παπακασελά, Καρδαμά, Σαβάλια, Ρουπάκι και Χάβαρι, αποκλείστηκαν λόγω πλημμυρών με κορυφαίο το γεγονός στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου και ο αποκλεισμός στο δρόμο Αμαλιάδα – Σιμόπουλο.

amaliada-zimies3

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει αφήσει πίσω της η κακοκαιρία στα γύρω χωριά του δήμου Ήλιδας, όπως η Ροβιάτα, τα Σαβάλια και τα Καλύβια Ήλιδας, όπου πασχίζουν οι υπηρεσίες του δήμου να αντιμετωπίσουν. Σίγουρα όχι μόνο η Κυριακή αλλά και οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για την αποκατάσταση, που χρειάζεται παράλληλα στοχευμένες παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία.

 

amaliada-zimies2

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος σε δηλώσεις του προχθές τόνισε ότι «…αυτό που έχει συμβεί σήμερα (σ.σ. προχθές) στην περιοχή δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ. Από τις 10.30 βρέχει ακατάπαυστα. Δεν χωρά το νερό πουθενά, ούτε στους υπονόμους, ούτε στα λαγκάδια. Η πόλη αποκλείστηκε από όλες τις εισόδους της. Από Καρδαμά, από Σαβάλια, από Χάβαρι, από Ρουπάκι, μέχρι και η Εθνική Οδός. Αποκλείσαμε την κυκλοφορία με την Τροχαία γιατί το νερό ανέβαινε. Στα άλλα προβλήματα, δυστυχώς «βγήκε» η Σοχιά, τα γύρω χωριά έχουν πλημμυρίσει. Μέσα στην πόλη, τα έργα που κάναμε θωράκισαν το κέντρο, δεν πλημμύρισαν τα καταστήματα, αλλά είχαμε πλημμύρες περιφερειακά. Στα Μάρμαρα, στον Αγ. Ιωάννη, στις Εργατικές Κατοικίες Αγ. Άννας, στο ΚΤΕΛ. Δέντρα έπεσαν σε κάποια σημεία. Το νερό στην εθνική οδό, έρχεται από το νεκροταφείο της Αμαλιάδας, στο «Ξερολάγκαδο». Ότι δεν πάει μέσα στην Σοχιά, κατεβαίνει στην εθνική οδό» εξήγησε.   Στο κέντρο της πόλης στην οδό Καλαβρύτων, ένα δέντρο καταπλάκωσε το ιδιωτικό αυτοκίνητο του δημάρχου Ήλιδας, προκαλώντας του φθορές.

Σήμερα είναι πιθανό να υπάρξει μια σαφέστερη εικόνα για το τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία στο δήμο Ήλιδας με καταγραφή των ζημιών από το δήμο.

amaliada-zimies1

Απίστευτες εικόνες στην Ε.Ο Πατρών- Πύργου

Οι εικόνες που αντίκρισαν όσοι κινήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην ΕΟ Πατρών – Πύργου και στο τμήμα ανάμεσα στις διασταυρώσεις Παπακασελά και Παλουκίου, ήταν πραγματικά απίστευτες. Τα νερά τις βροχής από τα ρέματα της περιοχής κατέβηκαν από το ύψος του νεκροταφείου Αμαλιάδας στον Καρδαμά και από εκεί προς το Παλούκι.

Η κυκλοφορία στην ΕΟ Πατρών – Πύργου διακόπηκε για αρκετή ώρα από την Τροχαία Αμαλιάδας, ενώ στο σημείο βρέθηκε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, συνεργάτες του, εκπρόσωποι της ΠΕ Ηλείας με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Λάμπη Αριστιεδόπουλο, και τον διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών Μιχάλη Καλογερόπουλο κ.α. Ένα μεγάλο ποτάμι περνούσε καταμεσής της εθνικής οδού και αποτελούσε μεγάλο κίνδυνο για τους οδηγούς, πέρασαν τουλάχιστον τρεις ώρες για να υποχωρήσουν τα νερά της βροχής και να επανέλθει σταδιακά η κυκλοφορία στο σημείο.

Αλλά δεν ήταν μόνο τη Ε.Ο. Πατρών – Πύργου που έγινε ποτάμι από την ροή των όμβριων υδάτων. Μια άλλη πλευρά της Αμαλιάδας, αποκλείστηκε για ώρα μιας και τα ρέματα της περιοχής ξεχείλισαν και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές. Στο δρόμο Αμαλιάδας – Σιμόπουλου η κυκλοφορία διακόπηκε από το ορμητικό ποτάμι που περνούσε μέσα από το δρόμο. Για αρκετή ώρα τα αυτοκίνητα παρέμειναν ακινητοποιημένα έως ότου τα νερά υποχωρήσουν και εμφανιστεί και πάλι ο δρόμος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος