FOLLOW US: facebook twitter

Στο επίκεντρο η μεταφορά τουριστών στον Πύργο

Ημερομηνία: 13-04-2017 | Συντάκτης:

Νέα συνάντηση Λιατσή με ΚΤΕΛ

Η μεταφορά τουριστών από το Κατάκολο στον Πύργο, απασχόλησε και χθες το Δήμαρχο Πύργου, που είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Χρήστο Δημακόπουλο και τον υπεύθυνο του τουριστικού γραφείου (του κτελ) Pyrgostravel Δημήτρη Κολόκα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα, ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, ο Εντεταλμένος σύμβουλος και Πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών υπεραστικών λεωφορείων Πύργου  Νικόλαο Βλαχαντώνη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Πετρόπουλος και ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος.

Όπως τονίστηκε απ’ όλες τις πλευρές, η συνεργασία με το δήμο θεωρείται δεδομένη έτσι ώστε να υλοποιηθεί η σημαντική αυτή προσπάθεια που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της πόλης και την αποκατάσταση του κατακερματισμένου οικονομικού ιστού της.

«Έχουμε ανοίξει τη γραμμή του ενδιαφέροντος με όλους εκείνους που θέλουν να φέρουν τουρίστες στον Πύργο» δήλωσε ο κ. Λιατσής και πρόσθεσε ότι το ΚΤΕΛ Ηλείας νομιμοποιείται απολύτως να έχει μια θέση σε αυτή τη διαδικασία. «Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση και η παρουσία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, υποδηλώνει ότι ο εμπορικός κόσμος και ο δήμος, «πάνε αγκαλιά» στην προσπάθεια τουριστικής ανάκαμψης της πόλης και αποκατάστασης του κατακερματισμένου της οικονομικού ιστού. Ήρθαμε σε επαφή και με τον υφυπουργό Συγκοινωνιών κ. Μαυραγάνη και αποσπάσαμε την υπόσχεση ότι θα έχουμε το ενδιαφέρον του στις προσπάθειες μας. Το ΚΤΕΛ ανέπτυξε το σχέδιο του και μαζί θα βρούμε τον τρόπο συνεργασίας ώστε να αποκτήσει θέση στη Μανωλοπούλου για τα λεωφορεία όπως και με την εταιρεία που έχει εκφράσει ήδη ενδιαφέρον».

Την προσπάθεια της δημοτικής αρχής χαιρέτησε ο εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου του ΚΤΕΛ κ. Κολόκας επισημαίνοντας πως θα είναι δίπλα τους προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι θα εργαστούν όλοι μαζί για τον κοινό στόχο που είναι η έλευση τουριστών στον Πύργο.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Δημακόπουλος επισήμανε ότι θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος για την ανάδειξη της πρωτεύουσας της Ηλείας ώστε να δοθεί οικονομική ανάσα στις δύσκολες αυτές εποχές.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος κ. Μπέλτσος, τόνισε ότι ήδη φροντίζουν για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων που θα οδηγούν τους τουρίστες στα αξιοθέατα της πόλης, σήμανσης στην οδό Πύργου- Κατακόλου και διαμόρφωση των κατάλληλων υποδομών για τη στάθμευση των λεωφορείων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος