FOLLOW US: facebook twitter

Στο επίκεντρο η επέκταση των κτιρίων του ΤΕΙ Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 16-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συνάντηση Χρ. Χριστοδουλόπουλου χθες με τη Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας

Η ανάγκη, άμεσης επέκτασης του συγκροτήματος που στεγάζει το ΤΕΙ της Αμαλιάδας, τέθηκε επί τάπητος χθες στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με τη Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Τόσο ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Τριανταφύλλου όσο και οι αντιπρόεδροι της Διοίκησης του Ιδρύματος που συμμετείχαν, εξέφρασαν την αναγκαιότητα ενεργοποίησης των διαδικασιών για την άμεση υλοποίηση του έργου, δεδομένου ότι η κατασκευή νέων κτιρίων του ΤΕΙ στην Αμαλιάδα, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 6.750.000 ευρώ.

xristodoulopoulos

«Στόχος της συνάντησης μας αυτής, ήταν να συντονίσουμε τη δράση μας για να προχωρήσει το έργο επέκτασης των κτιρίων του ΤΕΙ της πόλης, διευκολύνοντας έτσι και την λειτουργία και των δυο ακόμα κατευθύνσεων του τμήματος» επισήμανε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Η κατασκευή του συγκροτήματος που σήμερα στεγάζει το ΤΕΙ της Αμαλιάδας, είχε δυο φάσεις. Η πρώτη που ολοκληρώθηκε αφορά στα κτίρια που ήδη υπάρχουν και η δεύτερη στην επέκτασή αυτού. Σήμερα στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στεγάζεται το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το οποίο είναι το μοναδικό Γεωπονικό Τμήμα στην Περιφέρεια, ενώ πρόσφατα εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος με τίτλο: «Τεχνολογίες Παραγωγής και Διατροφική Αξία Φυτικών Προϊόντων», αναδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο ίδρυμα και τη δυναμική που αυτό αναπτύσσει. Οι υφιστάμενες υποδομές και το επιστημονικό προσωπικό επαρκούν για τη λειτουργία μόνο μίας εκ των τριών κατευθύνσεων που αναφέρονται στο ιδρυτικό του Προεδρικό Διάταγμα. Συγκεκριμένα, λειτουργεί μόνο η κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής, ενώ προβλέπεται να λειτουργήσουν επιπλέον οι κατευθύνσεις Ζωικής Παραγωγής και Αγροτικής Οικονομίας. Συνεπώς, για τη λειτουργία των επιπλέον δύο αυτών κατευθύνσεων είναι αναγκαία η επέκταση των κτιρίων.

triantafyllou-vasilis-tei

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με την προτεινόμενη διαμόρφωση των νέων κτιρίων, όπως περιγράφονται στη σχετική μελέτη, θα κατασκευαστεί άλλο ένα κτίριο διδασκαλίας, όμοιο με το υπάρχον καθώς και ένα κτίριο εστιών  για να καλυφθεί η ενίσχυση ενός ποσοστού των φοιτητών. Επίσης, κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία ενός χώρου σίτισης και συνάθροισης.

Το κτίριο διδασκαλίας θα αναπτύσσεται σε δυο ορόφους όπου θα διαμορφωθούν αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια ενώ θα διαθέτει και υπόγειο βοηθητικό χώρο.

Το κτίριο εστιατορίου και εστιών θα έχει τη μορφή «Π» ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο εκτεθειμένοι στο ηλιακό φώς. Το κάθε διαμέρισμα θα έχει τουλάχιστον ένα χώρο υπνοδωματίου, έναν κουζίνας και ένα w.c. και θα διαθέτουν κρεβάτι, ντουλάπα, γραφείο, βιβλιοθήκη και εξοπλισμό κουζίνας . Οι εστίες του κτιρίου θα αναπτύσσονται σε δυο ορόφους ενώ θα διαθέτει και ημιυπόγειο χώρο εστιατορίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος