FOLLOW US: facebook twitter

Στο «Δρόμο του Μεταξιού» ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 10-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

kotzas-kina

Πενθήμερο ταξίδι Θύμιου Κοτζιά στην Κίνα

Η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού  και των επενδύσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θύμιου Κοτζιά στην πόλη Guiyang της Κίνας.

Μετά από πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου που διοργανώνεται από την πόλη Guiyang, ο κ. Κοτζιάς επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου, κατά την πενθήμερη παραμονή του εκεί, είχε την δυνατότητα να συναντηθεί με φορείς της περιοχής, κυβερνητικούς εκπροσώπους αλλά και επιχειρηματίες και να παρουσιάσει τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και τις προοπτικές περεταίρω συνεργασίας της ευρύτερης περιοχής μας με την Κίνα και τους εκεί παραγωγικούς φορείς.

kotzas-kina1

Ιδιαίτερα δε, τόσο κατά τις συναντήσεις του με φορείς όσο και κατά τις δύο ομιλίες του στο  «Crowdfunding Competition Forum» πάνω σε θέματα προώθησης του μαραθωνίου, της επιχειρηματικότητας και καινοτόμων ιδεών, αλλά και στο World Chinese Businessleaders «BBS International Cooperation Development Forum» ο κ. Κοτζιάς  αναφέρθηκε στις παγκόσμιες αξίες που διαχρονικά πρεσβεύει η Αρχαία Ολυμπία καθώς και στα μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών που ταξιδεύουν ανά την υφήλιο με την Ολυμπιακή Φλόγα.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε ιδιαίτερη αναφορά και στις σχέσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα, την αδελφοποίηση που έχει γίνει ανάμεσα στην Ολυμπία και την πόλη Χαϊντιέν του Πεκίνου, καθώς επίσης και τους τρόπους βελτίωσης των σχέσεων των δυο λαών μέσω ανάπτυξης κοινών δράσεων στους τομείς του πολιτισμού και αθλητισμού.

kotzas-kina2

Μάλιστα, η πρόταση για την αναβίωση  του «Δρόμου του Μεταξιού», μίας διαδρομής που δύναται να ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα για να καταλήξει στην διοργανώτρια πόλη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 του Πεκίνο, έγινε θερμά αποδεκτή από τους συμμετέχοντες στο Forum, γεγονός που αποδεικνύεται από τη νέα πρόσκληση που κατέθεσαν στον δήμαρχο Ολυμπίας προκειμένου αυτός να συμμετάσχει στο τέλος Αυγούστου σε forum που θα πραγματοποιηθεί με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την επιχειρηματικότητα,  προκειμένου  να παρουσιάσει εκ νέου την πρόταση αυτή.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι εξετάστηκαν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας σε αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο, καθώς και η αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Το ταξίδι του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ Θύμιου Κοτζιά πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και με την Ελληνο-Κινεζική Ένωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος