FOLLOW US: facebook twitter

Στο Γ.Ν. Πύργου η ΟΓΕ: Κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Γυναικών στον τομέα της Υγείας

Ημερομηνία: 09-03-2018 | Συντάκτης:

Κινητοποίηση – παρέμβαση στο χώρο της υγείας πραγματοποίησαν χθες το πρωί τα μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας στο νοσοκομείο Πύργου. Με έντονους συμβολισμούς λόγω της ημέρας συγκεντρώθηκαν έξω από τη μονάδα υγείας με πλακάτ για να δώσουν το στίγμα τους για την 8η Μαρτίου. Αμέσως μετά συναντήθηκαν με τον διοικητή του νοσοκομείου Κώστα Διαμαντόπουλο, όπου αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας στην Ηλεία από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, λέγοντας πως το νοσοκομείο «στέκεται» όρθιο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων.

«Υπάρχουν οξυμένα προβλήματα λόγω της κρίσης και της φτώχιας και ειδικά των γυναικών. Βλέπουμε ότι τσακίζεται η δωρεάν δημόσια υγεία και οδηγούμαστε στην εμπορευματοποίηση της. Η μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου δημιουργεί τεράστια προβλήματα ειδικά στο νομό μας. Καλούμαστε να πληρώσουμε για εξετάσεις που δεν μπορούν να γίνουν λόγω της υποστελέχωση του νοσοκομείου. Παράλληλα έχουμε πολλές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις αφού την καθαριότητα έχουν αναλάβει οι εργολάβοι καθαριότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων εκ μέρους της ΟΓΕ η Σία Ξενοστάθη.

Ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας, επιβεβαίωσε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Μίλησε όμως και για τις κινήσεις που έγιναν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του όπως η λειτουργία του μαστογράφου και της οστικής πυκνότητας, εξετάσεις που αφορούν τις γυναίκες και επισήμανε πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, όπως και για την επισκευή του αξονικού τομογράφου, θέμα που τέθηκε από τα μέλη της ΟΓΕ. Σχολιάζοντας το θέμα της καθαριότητας ο κ. Διαμαντόπουλος εξήγησε πως στο Γ.Ν. Πύργου η καθαριότητα καλύπτεται από καθαρίστριες με σύμβαση και όχι από εργολάβο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος