FOLLOW US: facebook twitter

Στο αρχείο το ‘μπλόκο’ της Αγ. Γεωργίου: Χωρίς συνέπειες το «αγροτοδικείο» στα Δικαστήρια Πύργου

Ημερομηνία: 20-06-2017 | Συντάκτης:

Νέες κινητοποιήσεις στις 28 Ιουνίου

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση των περσινών μπλόκων στον κόμβο Αγ. Γεωργίου, από τις 18/1 έως 28/2 από τους αγρότες της ΟΑΣΗ. Μετά από σχετική πρόταση της υπεράσπισης των αγροτών υπήρξε ανάλογη πρόταση από τον Εισαγγελέα της Έδρας και έτσι δόθηκε ένα τέλος σε ακόμα μια υπόθεση ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων, απέναντι στην λαίλαπα των μνημονίων.

Οι αγρότες μέλη της ΟΑΣΗ μαζί με εκπροσώπους σωματείων και φορέων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου για τα αγροτοδικεία. Το κατηγορητήριο που βάρυνε τους αγρότες ήταν πως με την κατάληψη του οδοστρώματος στην οποία είχαν προχωρήσει υπήρχε κίνδυνος για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.

Ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση των αγροτών, Αγησίλαος Μαραγκουδάκης, μιλώντας στο δικαστήριο, επικαλέστηκε τα όσα είχε συμφωνήσει για τις κινητοποιήσεις με τους αγρότες της χώρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας βάσει των παραπάνω την παραγραφή της υπόθεσης. Στο ίδιο σκεπτικό βασίστηκε και ο Εισαγγελέας της Έδρας που πρότεινε να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση, απόφαση που τελικώς έλαβε το δικαστήριο.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης τόνισε πως «… η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για να μην ζηλέψει τίποτα από τους προηγούμενους, σέρνει  τους αγρότες στα δικαστήρια επειδή τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν το δικαίωμα καλλιέργειας της γης τους. Αυτή η κυβέρνηση -η σημερινή- ανέβαινε στα δικά μας τρακτέρ για να βγει κυβέρνηση.

Αυτό το ξέχασε πολύ γρήγορα και έχει κάνει ολομέτωπη επίθεση στους αγρότες. Εμείς είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι δεν φοβούμαστε τα αγροτοδικεία αλλά και να καταγγείλουμε αυτή τη πολιτική. Θα  συνεχίσουμε τον αγώνα, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε, γιατί το εισόδημα έχει συρρικνωθεί ενώ  η ζωή μας έχει αλλάξει πάρα πολύ. Στις 28 Ιούνη θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις για τους δασικούς χάρτες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος