FOLLOW US: facebook twitter

Στο ίδιο έργο θεατές

Ημερομηνία: 05-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

perifereia-dytikis-elladas

Πιστεύαμε πως η δεύτερη θητεία του κ. Κατσιφάρα στο τιμόνι της περιφερειακής διοίκησης , θα σηματοδοτούσε για την Ηλεία καλύτερες μέρες.  Και την πίστη μας αυτή τη στηρίζαμε στο γεγονός ότι ο περιφερειάρχης  είχε εκ των πραγμάτων ολοκληρωμένη άποψη και γνώση των προβλημάτων  της κάθε περιφερειακής ενότητας, αφού είχε ζήσει μαζί τους τέσσερα ολόκληρα χρόνια και όπως ο ίδιος υποστήριζε προεκλογικά «είχε τις απαντήσεις».

Γνώριζε σαν παράδειγμα, ότι η Ηλεία για δεκαετίες είχε μείνει στο περιθώριο χωρίς τις απαραίτητες επενδύσεις στους τομείς της οικονομίας που διέθετε και διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, και θα μπορούσαν να τη βγάλουν από τη μιζέρια και την υπανάπτυξη.

katsifaras

Γνώριζε επίσης ότι οι βαρύγδουπες συνήθως ανακοινώσεις της κεντρικής εξουσίας για έργα πνοής στις ανύπαρκτες υποδομές του νομού- βλέπε σαν παράδειγμα την Ολυμπία Οδό που θα ξεκινούσε ταυτόχρονα με το τμήμα Κόρινθος-Πάτρα  και θα έφτανε μέχρι την Τσακώνα-. έμειναν , αν όχι πάντα τις περισσότερες φορές σχέδια  επί χάρτου.

Είχε πλέον στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία που αποδείκνυαν την υστέρηση του νομού – συγκριτικά πάντα- την κατάταξή του στις τελευταίες βαθμίδες της ανάπτυξης,  και την απώλεια εισοδήματος που διαχρονικά έχει υποστεί, με αποτέλεσμα την φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων της τοπικής κοινωνίας. Η πίστη μας αυτή εδραιώθηκε όταν σαν πρώτο δείγμα γραφής της δεύτερής του θητείας ο κ. Κατσιφάρας επέλεξε να έχει τρεις στενούς συνεργάτες από τον νομό- τον αντιπεριφεριαρχη Ηλείας και δύο ακόμα θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και μάλιστα σε νευραλγικούς τομείς- στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στην κοινωνία της Ηλείας, ότι ο νομός από δω και μπρος αν δεν είχε προνομιακή μεταχείριση για να θεραπεύσει αδικίες και λάθη του παρελθόντος, θα είχε σίγουρα ισόνομη και δίκαιη μεταχείριση  στην κατανομή των περιφερειακών κονδυλίων. Δυστυχώς η προχθεσινή ανακοίνωση για την προέγκριση στο ΕΣΠΑ μόνο μιας πρότασης της Ηλείας για τα έργα εκσυγχρονισμού της ύδρευσης των δήμων  στις συνολικά οκτώ που προ εγκρίθηκαν σε όλη τη περιφέρεια, δείχνει ότι για άλλη μια φορά  γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Διακινδυνεύοντας να κατηγορηθώ για έλλειψη περιφερειακής συνείδησης δε μπορώ να μην επισημάνω ότι οι δυο άλλες περιφερειακές ενότητες πήραν τη μερίδα του λέοντος αφού συμμετέχουν η  μεν Αιτωλοακαρνανία με 4 έργα και η Αχαΐα με 3 αντίστοιχα.

Η ανισοκατανομή είναι προφανής-και είναι απορίας άξιον γιατί ο Γιώργος Γεωργιόπουλος απλά την υπαινίχθη  στις δηλώσεις του- ‘όπως προφανές είναι ότι η Ηλεία είναι και πάλι η μεγάλη «ριγμένη». Δε ξέρω ποιες σκοπιμότητες επέβαλλαν αυτού του είδους τη μοιρασιά. Αυτό που ξέρω είναι ότι δε μπορεί και δε πρέπει να γίνει αποδεκτή.

Η αντίδραση από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, του δημάρχους και τους φορείς πρέπει ν είναι καθολική και δυναμική. Αλλιώς θα έχουμε υποστεί ως νομός μια νέα ήττα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος