FOLLOW US: facebook twitter

Στο ίδιο έργο θεατές

Ημερομηνία: 10-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μια ιστορία συνηθισμένη έως πληκτική· αν και η πλήξη έχει ίδια ρίζα με το πλήγμα… Τέλος πάντων, αντιγράφω από φανταστικό δελτίο Τύπου, που θα μπορούσε να είναι και περσινό, προπέρσινο, παραπροπέρσινο, αφού αυτή η ιστορία, πανομοιοτύπως, επαναλαμβάνεται χρόνια και ζαμάνια:

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ – Σοβαρά προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών – Επλήγησαν ιδιαίτερα (εδώ μπορεί να μπει, αναλόγως: νότια, ανατολικά, δυτικά, νοτιοδυτικά και κέντρο). Χωράφια πλημμύρισαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν, δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, διακόπηκε η κυκλοφορία.

Ποιος ξεχωρίζει πότε έγιναν αυτά; Χθες; Προχθές; Πέρσι; Έχουν γραφτεί και διαβαστεί, τα ίδια, με ελάχιστες ίσως παραλλαγές, άπειρες φορές. Το ερώτημα δεν είναι π.χ. πόσες «προστατευτικές τάφροι» (εννοώ, γενικά προληπτικά μέτρα) έγιναν όπου και όπως έπρεπε, ώστε να προλάβουμε τα απευκταία. Ούτε έχω διάθεση να τα βάλω με κυβερνήσεις και δημαρχίες. Τα βλέπουμε και τα ζούμε άλλωστε. Αν ήταν Φεβρουάριος ή Νοέμβριος (συνήθεις μήνες δυνατών βροχοπτώσεων), ίσως περνούσα το θέμα ασχολίαστα. Μάιο όμως;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος