FOLLOW US: facebook twitter

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα οι αγρότες

Ημερομηνία: 06-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

latifi-agrotes-mploko2

Αναμονή για τις πανελλαδικές αποφάσεις στο μπλόκο του Λατιφίου

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των αγροτικών μπλόκων στη Νίκαια θα κρίνει τις εξελίξεις των αγροτικών κινητοποιήσεων και στην Ηλεία. Εκπρόσωποι του μπλόκου του Λατιφίου θα συμμετάσχουν και θα συναποφασίσουν για το πως θα συνεχιστεί ο αγώνας. Χθες οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου για δύο ώρες σε μια συγκέντρωση που συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας από συνδικάτα εργαζομένων, συλλόγους συνταξιούχων και εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου.

latifi-agrotes-mploko1

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Χρήστος Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε τους συμπαραστάτες στο μπλόκο που ήταν τα μέλη των σωματείων των εργαζομένων του νομού. Αναφέρθηκε στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ στα γραφεία του Πύργου για τις περικοπές στις επιδοτήσεις και τους δασικούς χάρτες, αλλά και πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκληθούν. Πιθανότατα την Τρίτη μέλη του μπλόκου του Λατιφίου, πιθανότατα να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των μπλόκων εφόσον γίνει. «Εμείς θα συνεχίσουμε μια μάχη δίνουμε, δεν είναι ο πόλεμος. Κρατάμε τη σπίθα αναμμένη. Οι αγρότες και ο λαός θα αποφασίσουν αν θα βγουν στους δρόμους να διεκδικήσουν. Οι σωτήρες έχουν πάψει από χρόνια να υπάρχουν σε αυτή τη χώρα» σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος.

latifi-agrotes-mploko3

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Αντωνάτος ευχαρίστησε τα σωματεία για τη στήριξή τους και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στον αγώνα των αγροτών. «Όλοι πλήττονται και όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε. Θα παραμένουμε στον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνάτος.

Οι αγρότες έχουν αποφασίσει για τη νέα εβδομάδα και έως ότου προκύψουν νέα δεδομένα για τις κινητοποιήσεις να συνεχίσουν με δίωρους αποκλεισμούς της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου κάθε δεύτερη ημέρα. Έτσι βάση του προγράμματος κινητοποιήσεις θα υπάρξουν την Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο μέχρι νεωτέρας.

latifi-agrotes-mploko4

Στο περιθώριο της χθεσινής κινητοποίησης τα μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδα ν. Ηλείας, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους πάνω στα τρακτέρ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος