FOLLOW US: facebook twitter

Στον Καλαματιανό ο Ν. Μοράντ για το λιμάνι της Κυλλήνης

Ημερομηνία: 12-10-2017 | Συντάκτης:

Συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

O Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, παρευρέθηκε στο  Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Διονύση Καλαματιανό και υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και με το συντονιστικό όργανο της υλοποίησης της πιλοτικής εφαρμογής της μεθόδου ηλεκτροδότησης ελλιμενισμένων πλοίων μέσω δικτύου ξηράς, η οποία θα εγκατασταθεί για πρώτη φορά στη περιοχή της Μεσογείου στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (Διευκόλυνση «Συνδέοντας την Ευρώπη») και από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ουσιαστική ήταν παρέμβαση του ΓΓ. κ. Καλαματιανού στην επίλυση προβλημάτων, που αφορούν κανονιστικά οικονομικά και ζητήματα ασφαλείας, ώστε να επισπευθεί η δημοπράτηση του έργου.

Διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει θέμα συνένωσης των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων

Ο Δήμαρχος ζήτησε ενημέρωση για το θέμα που προέκυψε τελευταία από τα τοπικά ΜΜΕ για την υποχρεωτική συνένωση Λιμενικών Ταμείων. Όλοι οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Το καθεστώς των δημοτικών Λιμενικών Ταμείων που ανήκουν στην κατηγορία ‘Εθνικών Λιμένων’  όπως η Κυλλήνη, παραμένει ως έχει σήμερα. Στο Υπουργείο έχει ορισθεί ομάδα εργασίας για να μελετήσει τους τρόπους αποτελεσματικότερης διαχείρισης των μικρότερων λιμανιών.

Επιπρόσθετα, από την Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής επισημάνθηκε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης οφείλει εκ του νόμου να αναλάβει και την διαχείριση και του αλιευτικού καταφυγίου του Αγ. Παντελεήμονα το οποίο είναι «ορφανό», δεν έχει δηλαδή φορέα διαχείρισης αλλά ανήκει στον ίδιο Δήμο.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την αδειοδότηση του έργου επέκτασης του προσήνεμου μόλου προϋπολογισμού 3.124.193 χωρίς ΦΠΑ (σύμφωνα με  τα τεύχη δημοπράτησης) και τα στάδια έγκρισης της κυκλοφοριακής μελέτης η οποία είναι πρωταρχικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού και για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος