FOLLOW US: facebook twitter

Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Χριστοδουλόπουλος για τον Τιτουλάριο

Ημερομηνία: 12-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

ieronimos-xristodoulopoulos2

Προτείνουν τον Δαμασκηνό Πετράκο

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, την περασμένη Τετάρτη. Τον Δήμαρχο συνόδευαν στην έδρα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σπύρος Τζουλέκης και κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος.

Ο Δήμαρχος παρέδωσε ιδιοχείρως ψήφισμα της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, σύμφωνα με το οποίο γίνεται πρόταση προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για την εκλογή Τιτουλάριου Επισκόπου στην Ηλεία, με αρμοδιότητα τον Δήμου Ήλιδας.

ieronimos-xristodoulopoulos3

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ήλιδας πληροφορούμενο ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην τακτική σύγκλησή της κατά το μήνα Οκτώβριο, θα συζητήσει την πρόταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για την εκλογή Τιτουλάριου Επισκόπου στην Ηλεία, θέση για την οποία έχει προταθεί ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος – Ιεροκήρυκας και Αρχιερατικός Επίτροπος Αμαλιάδας.

ieronimos-xristodoulopoulos1

Για το λόγο αυτό:

Επειδή η πόλη και η Περιφέρεια Αμαλιάδας έχει μεγάλες πραγματικές πνευματικές ανάγκες, αλλά και ανάγκες φιλανθρωπικού έργου, ιδιαίτερα τώρα στην κρίση,

Επειδή ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός διακρίνεται για το ήθος, τη σεμνότητα, τη μόρφωση και τη μεγάλη πνευματική και κοινωνική προσφορά του στην περιφέρειά μας,

Επειδή στην Αρχαία Ήλιδα λειτούργησε η πρώτη Επισκοπή της Ηλείας (4ος – 8ος αιώνας),

Επειδή στην Αμαλιάδα είχε ιδρυθεί Μητρόπολη το 1991 για τη λύση του Εκκλησιαστικού λεγόμενου ζητήματος,

Επειδή η Αμαλιάδα εξυπηρετεί και τις περί 120 ενορίες του κάμπου της Ηλείας, έχει δεν νεόκτιστο κτίριο Επισκοπείο,

ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ομόφωνα και με ενθουσιασμό την πρόταση του Μητροπολίτη Ηλείας και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και το σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να προβούν στην εκλογή Τιτουλάριου Επισκόπου Ήλιδας και στην εκλογή στη θέση αυτή του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Πετράκου,

καθώς θεωρεί ότι η εκλογή αυτή  αποτελεί σπουδαίο βήμα για την πνευματική και γενικότερη άνοδο όχι μόνο του Δήμου Ήλιδας, αλλά και όλης της Ηλείας.

Για όλους του ανωτέρω λόγους ομόφωνα αποφασίζει να εκδώσει ρο εν λόγω ψήφισμα».

Τελικώς η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος