FOLLOW US: facebook twitter

Στον Αραχωβίτη σήμερα αγρότες και φορείς της Ηλείας για τα καυτά ζητήματα

Ημερομηνία: 05-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, έχουν σήμερα στις έντεκα το πρωί οι εκπρόσωποι των αγροτών και των τοπικών φορέων της Ηλείας για καυτά θέματα που απασχολούν έντονα τον πρωτογενή τομέα.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει το θέμα των αποζημιώσεων των ζημιών του 2018 και κυρίως της βιομηχανικής τομάτας, όπου οι αγρότες βάζουν ως όριο τα τέλη του έτους, για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν ξανά τη νέα σεζόν που ξεκινά άμεσα.

Το θέμα των ΠΣΕΑ του 2016 και η εγκύκλιος που εκδόθηκε και αποκλείει τους ζημιωθέντες αγρότες άνω των 70 ετών, θα τεθεί επίσης.

Το υπόλοιπο 10% των αποζημιώσεων του 2017 και η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ αποτελεί ακόμα ένα θέμα, ενώ η αναδιάρθρωση της Κορινθιακής Σταφίδας θα φέρει στην Αθήνα και εκπροσώπους της Παναιγιαλείου Ένωσης στην ίδια συνάντηση, καθώς το πρόβλημα είναι οξυμένο σε Ηλεία και Αχαΐα.

Τέλος ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν είναι οι συμβάσεις για την παραχώρηση των  εκτάσεων των πρώην λιμνών Μουριάς και Αγουλινίτσας και το δημοπρατήριο των αγροτικών προϊόντων.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας και ο αντιπρόεδρο κ. Κακαλέτρης, οι βουλευτές Ηλείας, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ.α


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος