FOLLOW US: facebook twitter

Στις κάλπες οι Οδοντίατροι της Ηλείας

Ημερομηνία: 15-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

odontiatroi-imerisa-p-e-2

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή από τις 9 έως τις 3 το μεσημέρι, στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας (Μανωλοπούλου 14, 1ος όροφος).

Στις εκλογές, στις οποίες συμμετέχουν δυο συνδυασμοί, η «Πρωτοβουλία Οδοντιάτρων Ηλείας» και η «Σύγχρονη Οδοντιατρική Πορεία Ηλείας» θα γίνει εκλογή και τριών (3) μελών και τριών (3) αναπληρωματικών εξελεγκτικής επιτροπής , δύο (2) εκπροσώπων και δύο (2) αναπληρωματικών στην Ε.Ο.Ο.  και μελών για το Πειθαρχικό Συμβούλιο που είναι εφετειακό με έδρα την Πάτρα με κοινό ψηφοδέλτιο των Συλλόγων Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και για το οποίο απαιτούνται 10 χρόνια  άσκηση επαγγέλματος για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο και 5 χρόνια για τα μέλη.

Οι υποψήφιοι

«Πρωτοβουλία Οδοντιάτρων Ηλείας»

Για το Δ.Σ: Γαλανόπουλος Αλέκος, Κουής Άγγελος, Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος, Μουστάκη Αικατερίνη, Παπαγεωργακόπουλος Περικλής, Πετρόπουλος Σπύρος, Τσάμης Κωνσταντίνος.

Για την Ε.Ε. Κουτρούλη Φωτεινή, Ξυνής Αλκιβιάδης, Πανουτσοπούλου Κανέλλα (τακτικά μέλη) και Αθανασόπουλος Χρήστος, Δαλιάνη Αθηνά, Παρνασσά Μάρθα (αναπληρωματικά).

Για την Ε.Ο.Ο: Μπούρας Ανδρέας, Σταυροπούλου Πολυξένη.

«Σύγχρονη Οδοντιατρική Πορεία Ηλείας»

Για το Δ.Σ: Γεωργιόπουλος Ηλίας ( Αμαλιάδα), Θανοπούλου Βασιλική (Γαστούνη), Κουλούρη Βασιλική (Αμαλιάδα), Κουμουνδούρος Γεράσιμος (Πύργος), Μπαχούρος Φώτης (Πύργος), Παπαντωνίου Ιωάννης (Γαστούνη), Σπίνος Πέτρος (Πύργος).

Για την Ε.Ε.: Γριβόπουλος Αθανάσιος (Γαστούνη), Νικολουτσόπουλος Αυγουστίνος (Λεχαινά), Τσαούση Σωτηρία (Αμαλιάδα).

Για την Ε.Ο.Ο.: Κανελλακόπουλος Πουλόπουλος Ιωάννης (Πύργος), Σπίνος Πέτρος (Πύργος).

Για το Πειθαρχικό:  Παπανικολάου Νικόλαος (Λεχαινά), Τσαούσης Διονύσιος (Αμαλιάδα).

ekloges-vasiko_0

«Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς»

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Αλέκος Γαλανόπουλος και εκπρόσωπος του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Οδοντιάτρων Ηλείας» σε ένα σύντομο απολογισμό της τριετίας επισημαίνει ότι προσπάθησαν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στο πεδίο της επικοινωνίας με τα μέλη προσφέροντας πλήρη ενημέρωση για επαγγελματικά θέματα αλλά και της επιστημονικής επιμόρφωσης διοργανώνοντας ημερίδες και σεμινάρια. Παράλληλα, στο πεδίο της οικονομικής διαχείρισης, μείωσαν τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου ενώ κανένα μέλος του Δ.Σ. δεν εισέπραξε έξοδα μετακίνησης ή οδοιπορικά, πετυχαίνοντας περικοπή δαπανών ύψους 4.300 ευρώ.

Όσον αφορά την κοινωνική δράση του συλλόγου τόνισε ότι συνεργάστηκαν με το Χαμόγελο του Παιδιού ενώ συντονίστηκαν και με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς για διάφορα θέματα. «Σχετικά με τις μελλοντικές μας δράσεις, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, με διαφάνεια και λογοδοσία. Χωρίς να εγκλωβιζόμαστε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις. Αντιλαμβανόμαστε το Σύλλογο ως χώρο ανιδιοτελούς προσφοράς μακριά από γραφειοκρατικές στρεβλώσεις. Και μην ξεχνάτε η δύναμη του Συλλόγου μεγαλώνει με τη μαζική σας συμμετοχή! Τις 19 Μαρτίου ο λόγος ανήκει σε σας…» σημείωσε.

«Συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων»

Ο εκπρόσωπος του συνδυασμού «Σύγχρονη Οδοντιατρική Πορεία» κ. Γεράσιμος Κουμουνδούρος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και τους στόχους τους, για την νέα τριετία. Οι βασικότεροι από αυτούς είναι:

1) Διοργάνωση προγραμμάτων προληπτικής οδοντιατρικής, ενημέρωσης και ελέγχου

2) Αναβάθμιση της συνεργασίας με δήμους και φορείς  στήριξης αδύναμων ομάδων πληθυσμού

3) Διοργάνωση συνεδρίων πανελλήνιας εμβέλειας με στόχο, εκτός της πολύπλευρης ενημέρωσης των συναδέλφων, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την διαφήμιση της Ηλείας σε όλη την Ελλάδα ως κέντρο συνεδριακού τουρισμού.

4) Πάγια θέση μας είναι ότι η συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας πρέπει να συνοδεύεται από προτάσεις διαμορφωμένες μετά από συζήτηση στο Δ.Σ. και σε Γενικές Συνελεύσεις για όλα τα προβλήματα του κλάδου, ώστε κάθε συνάδελφος να συμμετέχει ενεργά στη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

5) Δημιουργία τράπεζας αίματος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας  για τα μέλη και τις οικογένειες τους.             

Καταλήγοντας, τόνισε: «Δυστυχώς για δεύτερη συνεχή εκλογική διαδικασία δεν υπάρχει κοινό ψηφοδέλτιο, κάτι που για 33 χρόνια αποτελούσε μια κατάκτηση του Συλλόγου. Βασική μας επιδίωξη και στόχος της παράταξης είναι από τις επόμενες εκλογές να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο υποψηφιοτήτων, κάτι που θεωρούμε ότι αρμόζει σε έναν επιστημονικό σύλλογο. Για όλους εμάς η συμμετοχή στο Σύλλογο είναι δείγμα πολιτισμού και τρόπος δημιουργίας. Αποκτά, ωστόσο, ουσιαστικό αντίκρισμα μόνο με τη δική σας συμμετοχή και στήριξη. Σας περιμένουμε όλους στις 19 Μαρτίου» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος