FOLLOW US: facebook twitter

Στη διαμάχη με τον κτηνοτρόφο: Υπέρ της εταιρίας η προσωρινή διαταγή

Ημερομηνία: 20-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Η πρώτη «μάχη» μπορεί χάθηκε στις δικαστικές αίθουσες για τον κτηνοτρόφο που απέκλεισε το όχημα εταιρίας εμπορίας γάλακτος στην σταβλική του εγκατάσταση. Ωστόσο όπως έχουν δηλώσει και οι υποστηρικτές του, συνάδελφοι κτηνοτρόφοι και μέλη της ΟΑΣΗ, ο «πόλεμος» συνεχίζεται. Χθες νωρίς το πρωί συζητήθηκαν οι αιτήσεις προσωρινών διαταγών που είχε καταθέσει η πλευρά της εταιρίας, στο πλαίσιο της άσκησης ασφαλιστικών μέτρων, με την απόφαση να εκδίδεται υπέρ της εταιρίας.

Σε δήλωσή της η δικηγόρος που εκπροσώπησε την εταιρία στο δικαστήριο, Αναστασία Διαμαντοπούλου, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Σήμερα συζητήθηκαν ενώπιον της κυρίας Ειρηνοδίκη Πύργου, οι αιτήσεις προσωρινών διαταγών που είχαμε καταθέσει ενώπιον της, στα πλαίσια άσκησης ασφαλιστικών μέτρων τόσο από τον αντίδικό μας κ. Νικολούτσο όσο και από την εταιρεία την οποία εκπροσωπώ. Η αξίωση της εταιρείας την οποία εκπροσώπησα ικανοποιήθηκε, έστω και προσωρινά, η δε αξίωση του αντιδίκου μας απορρίφθηκε. Κατά τα λοιπά δεν θα αναφέρω κάτι άλλο, η θέση των δικηγόρων δεν είναι να σχολιάζουν δικαστικές αποφάσεις, έστω κ εάν ικανοποιούνται με την έκδοσή τους. Ο ρόλος μας εξαντλείται εντός των αιθουσών του Δικαστηρίου. Οφείλω όμως, δεδομένων των συνθηκών που η έλαβε χώρα αυτή η υπόθεση και αναφέρομαι κυρίως στην δημοσιότητα που είχε η υπόθεση  και ακόμη περισσότερο στην εξύβριση και στο διασυρμό που υπέστη τόσο η ίδια η εταιρεία, όσο και τα πρόσωπα που εκπροσωπούν ή μετέχουν στη διοίκηση αυτής,  να δηλώσω τα εξής:

Η συμπεριφορά ενός ανθρώπου που συνίσταται στο να ασκεί αυθαίρετα αξίωσή του, σχετική με δικαίωμα που έχει πραγματικά ή νομίζει ότι έχει, είναι σε κάθε περίπτωση καταδικαστέα τόσο από την Πολιτεία όσο και από την κοινωνία μας γενικότερα. Η αυτοδικία συνιστά σε κάθε περίπτωση μη αποδεκτή μορφή απονομής δικαιοσύνης. Το δίκαιό μας προστατεύει το πρόσωπο που παρά τη θέλησή του εξαναγκάζεται να ανεχθεί οτιδήποτε  απορρέει από την αυθαίρετη ενέργεια, η οποία στρέφεται εναντίον του και κυρίως προστατεύει το δημόσιο συμφέρον, το οποίο επιβάλλει όπως οι πολίτες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για τη ρύθμιση των διαφορών τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος