FOLLOW US: facebook twitter

Στη Βουλή το πρωτοσέλιδο της Πρωινής για τις 24 δόσεις

Ημερομηνία: 10-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Proini_09--03--17:?????? 1.qxd

Αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών από τον Γιάννη Κουτσούκο που κατέθεσε το άρθρο- παρέμβαση της εφημερίδας

Και ερώτηση από τον Κώστα Τζαβάρα

 Στη Βουλή μεταφέρθηκε πλέον το φλέγον θέμα της αναγκαιότητας ένταξης στη ρύθμιση των 24 άτοκων δόσεων των «παγωμένων» οφειλών προς τις Εφορίες για τους τρεις πληγέντες δήμους Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού, μετά το πρωτοσέλιδο της Πρωϊνής που από την πρώτη στιγμή στήριξε σθεναρά και με κάθε τρόπο, το δίκαιον του αιτήματος για την ανακούφιση εκατοντάδων πολιτών.

Έτσι χθες, κινητοποιήθηκε και η πολιτική ηγεσία του νομού, με μια αναφορά από τον βουλευτή Γιάννη Κουτσούκο και μια επερώτηση από τον βουλευτή Κώστα Τζαβάρα.

 Ειδικότερα, ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο θέτοντας υπόψη του την πρόταση που προκύπτει μέσα από το άρθρο- παρέμβαση της Πρωινής με τίτλο «Κυρία Υπουργέ αν θέλετε μπορείτε…» που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Πέμπτης,  για την παράταση αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων του Ν. Ηλείας που έληξαν 6 και 8 Μαρτίου 2017.

koutsoukos

Ο κ. Κουτσούκος στην αναφορά του, στην οποία επισυνάπτει το άρθρο μας,  επισημαίνει:

«Κύριε Υπουργέ,

Σας υποβάλλω την πρόταση, όπως προκύπτει από το άρθρο – παρέμβαση της εφημερίδας «Πρωινή», για την αντιμετώπιση του προβλήματος από τη μη παράταση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων του Ν. Ηλείας που έληξαν στις 6 και 8 Μαρτίου 2017.

 Παρακαλείσθε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Γιάννης Κουτσούκος»

Και η επερώτηση Κώστα Τζαβάρα

tzavaras

Από την πλευρά του ο Ηλείος βουλευτής και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, κατέθεσε και εκείνος ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να ρυθμιστούν άμεσα σε 24 δόσεις κμε ολική απαλλαγή των προσαυξήσεων και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των κατοίκων των υπόλοιπων θεομηνιόπληκτων δήμων της Ηλείας, δηλαδή των δήμων Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού και όχι μόνο του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Μεταξύ άλλων στην ερώτηση του ο κ. Τζαβάρας αναφέρει τα εξής:

«Με δεδομένο το γεγονός ότι και οι τέσσερις δήμοι είχαν χαρακτηριστεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εν συνεχεία είχαν εκδοθεί αντίστοιχα αποφάσεις παράτασης και αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για τους φορολογούμενους των πληγέντων δήμων, είναι άξιο απορίας το κριτήριο με το οποίο η Κυβέρνηση επέλεξε μόνο τους κατοίκους του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για να εφαρμόσει την ευνοϊκή ρύθμιση των 24 δόσεων, αδιαφορώντας για το οικονομικό στραγγαλισμό που επιβάλλει στους κατοίκους των τριών άλλων δήμων της Ηλείας.

Άλλωστε, σύμφωνα με όσα προβλέπει η παρ. 5 του πέμπτου άρθρου του Ν. 2275/1994 όπως ισχύει, η ρύθμιση της καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι αυτεπάγγελτηκαι θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί ήδη από την αρχική απόφαση παράτασης και αναστολής των οφειλών του Υπουργού Οικονομικών, χωρίς να μεσολαβήσει κανένα αίτημα από πλευράς των Δήμων ή άλλων φορέων, με μόνο στόχο την ουσιαστική διευκόλυνση των πληγέντων κατοίκων αλλά και την αποφυγή καταστάσεων όπως αυτή που προέκυψε από την πρόσφατη απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών.»

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος