FOLLOW US: facebook twitter

Στη Βουλή το θέμα μετονομασίας της πλατείας Σάκη Καράγιωργα

Ημερομηνία: 21-01-2017 | Συντάκτης:

mpalaouras

Ερώτηση του Μ. Μπαλαούρα που συνυπογράφουν 33 βουλευτές του Συριζα

Σε Ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, θέτει το ζήτηματης μετονομασίας της κεντρικής πλατείας του Πύργου Ηλείας. Την Ερώτηση έχουν συνυπογράψει άλλοι 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Μανιός, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο Νίκος Φίλης, ο Θοδωρής Δρίτσας, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Σία Αναγνωστοπούλου κ.α.

Όπως σημειώνουν οι ερωτώντες βουλευτές,  τον τελευταίο καιρό ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής σχεδιάζει μια σειρά αλλαγών στην πόλη, μεταξύ των οποίων και τη  μετονομασία της πλατείας Σάκη Καράγιωργα, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα φυσικό πρόσωπο που να έχει τέτοια ανδραγαθία και κάτι τόσο μεγάλο» ώστε να του δοθεί η κεντρική πλατεία της πόλης. «Θα εξετάσουμε ονόματα με την έννοια της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας» ανέφερε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου.

plateia-purgou

Απαξιώνοντας εντελώς την αντιδικτατορική δράση του Σάκη Καράγιωργα, την οποία δε θεωρεί «ανδραγαθία» ικανή να ονομάσει και να νοηματοδοτήσει την κεντρική πλατεία, ο δήμαρχος αναζητεί ονόματα με την έννοια της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, παραβλέποντας ότι το όνομα του Πυργιώτη αγωνιστή είναι συνώνυμο όλων αυτών. Παράλληλα όμως φαίνεται να απαξιοί και το ήδη αναγνωρισμένο από την επιστημονική κοινότητα έργο του.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, αλλά και της έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας, οι 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τον υπουργό Εσωτερικών σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να αποτραπεί η διαγραφή  του ονόματος του Σάκη Καράγιωργα από την κεντρική πλατεία του Πύργου Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος