FOLLOW US: facebook twitter

Στην Τρίπολη ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Ημερομηνία: 29-01-2017 | Συντάκτης:

mpaxevanakis_tripoli

«Οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές»

 Την Τρίπολη επισκέφθηκε, την Παρασκευή 27/01/2017, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης για τα δύο χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλο, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, καθώς και με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας. Ο κ. Μπαξεβανάκης συναντήθηκε, επίσης, στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης και στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Τρίπολης με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και είχε μαζί τους εκτενέστατη και αναλυτική συζήτηση.

 Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συνολική προσπάθεια για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στις αλλαγές που υλοποιούνται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ο υφυπουργός έδωσε έμφαση στην εφαρμογή του «μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας», που παρέχει τη δυνατότητα ομαλής και ασφαλούς εισόδου των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στην αγορά εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με στόχο την έμπρακτη στήριξη των αποφοίτων μετά την απόκτηση του πτυχίου τους.

 Ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε, επίσης, στις αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί στη γενική εκπαίδευση και συγκεκριμένα στον εξορθολογισμό της διδασκόμενης ύλης, τη μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων και την ταυτόχρονη αύξηση του ωφέλιμου διδακτικού χρόνου στα Γυμνάσια. Αναφέρθηκε, επίσης, και στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του Λυκείου, με στόχο την αποκατάστασή του ως αυτόνομης μορφωτικής βαθμίδας, ώστε να ανταποκρίνεται στο ρόλο του και στις ανάγκες των μαθητών/τριών και της κοινωνίας.

 Το απόγευμα ο υφυπουργός έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ενώ ήταν ομιλητής σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με βάση τη συμφωνία του Ιουλίου 2015 και είναι η ώρα να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις και οι δανειστές. Η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να κλείσει εντός του Φεβρουαρίου και προς αυτή την κατεύθυνση η ελληνική πλευρά καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Όμως, οι εξωπραγματικές απαιτήσεις του ΔΝΤ δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές. Πρόσθετα μέτρα για το διάστημα μετά τη λήξη του προγράμματος δεν πρόκειται να νομοθετηθούν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος