FOLLOW US: facebook twitter

Στην Κέρκυρα Λιατσής-Μεσσαλάς για την ΚΕΔΕ

Ημερομηνία: 09-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, στη Δημοτική Πινακοθήκη, η συνεδρίαση της Επιτροπής «Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας» της ΚΕΔΕ, με τη συμμετοχή του Δήμαρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή,του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Δημήτρη Μεσσαλά και του Διευθυντή Προγραμματισμού κ. Άρη Φιλιππόπουλου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τηςκαι κυρίως ενημέρωση στα αποτελέσματα του Φόρουμ εργασίας της ΚΕΔΕ με αντικείμενο την  επιχειρηματικότητα, έξυπνες προτάσεις ευρηματικότητας στο αστικό περιβάλλον και στο τοπίο της πόλης. Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν προτάσεις και εφαρμογές πληροφορικής στην υπηρεσία των δήμων για την καταγραφή και αντιμετώπιση καθημερινών και επίκαιρων προβλημάτων.

Αναλύθηκε διεξοδικά και η πλατφόρμα του τοπίου στην καινοτομία και την αξιοποίηση αυτής σε προσαρμογή στις απαιτήσεις κάθε Δήμου ξεχωριστά.

Σημαντικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διοικητική μεταρρύθμιση του συστήματος της χώρας μας.

Κοινό πλέον αίτημα της αυτοδιοίκησης διεφάνη ότι είναι η δημιουργία μιας νέας αποκεντρωμένης διοικητικής δομής, αναγκαίας στις σημερινές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Κατατέθηκαν προτάσεις για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου διοίκησης, προσαρμοσμένου στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, στην τοποθέτησή του παρουσίασε πλην των άλλων τις ανάγκες των πόλεων μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον, την εφαρμογή της τεχνολογίας στην ουσία των προβλημάτων και την ανάδειξη του ανθρώπινου παράγοντα ως καταλύτη των εξελίξεων και την πολυεπίπεδη ανάπτυξη.

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ό,τι με φοβίζει δεν είναι το τι λέει, αλλά το τι αμελεί ή αρνείται να κάνει η κεντρική εξουσία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος