FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ιαπωνία η αποστολή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 10-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Συναντήσεις στην αδελφοποιημένη πόλη Ιναζάβα

Μετά την πολύωρη πτήση για Ιαπωνία η αποστολή του Δήμου Ολυμπίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ευθύμιο Κοτζά, έφτασε στο αεροδρόμιο της Ναγκόγια το μεσημέρι της Πέμπτης. Την ελληνική αντιπροσωπεία  υποδέχτηκαν εκπρόσωποι του Δήμου της Inazawa με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο της αδελφής Ιαπαωνικής πόλης.

Στην συνέχεια η Ελληνική αποστολή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους Ιάπωνες στο Δημαρχείο της Inazawa. Παραταγμένοι και με ελληνικές σημαίες να ανεμίζουν υποδέχτηκαν το Δήμαρχο, τους καθηγητές συνοδούς και τους μαθητές με χειροκρότημα και ακολούθησε επίσημος χαιρετισμός στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από το Δήμαρχο της Inazawa, τον αντιδήμαρχο εκπαίδευσης και άλλους επίσημους φορείς.  Στο τέλος Έλληνες και Ιάπωνες αντάλλαξαν δώρα κι ευχές εκφράζοντας τη  ελπίδα η επίσκεψη αυτή να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους δεσμούς των αδελφοποιημένων πόλεων. Στη συνέχεια η αποστολή του δήμου επισκέφτηκε το Γυμνάσιο της Inazawa όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου ενώ οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου με τούς καθηγητές τους είχαν ετοιμάσει ειδικό πρόγραμμα υποδοχής.

Η επίσκεψη στο σχολείο έδωσε τη δυνατότητα αλληλογνωριμίας ανάμεσα στους Έλληνες και Ιαπωνέζους μαθητές που ήταν και ο βασικός σκοπός της επίσκεψης.

Οι έλληνες μαθητές για ένα διήμερο θα παραμείνουν φιλοξενούμενοι σε οικογένειες της Inazawa ζώντας μοναδικές στιγμές της Ιαπωνικής φιλοξενίας. Το πρόγραμμα της Ελληνικής αποστολής συνεχίζεται με επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος