FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ηλεία σήμερα ο Βαγγέλης Αποστόλου για τις ζημιές από τις πλημμύρες

Ημερομηνία: 16-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

ÓõíÝíôåõîç ôýðïõ ôïõ õðïõñãïý ÁãñïôéêÞò Áí'áðôõîçò ÅõÜããåëïõ Áðïóôüëïõ ãéá ôá âïóêïôüðéá ôçí ðÝìðôç 28 ÌáÀïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Οι αγρότες αναμένουν γενναίες αποφάσεις…

Με αγωνία και με την απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, περιμένουν σήμερα οι αγρότες της Ηλείας που καταστράφηκαν στην κυριολεξία από την θεομηνία των προηγούμενων ημερών, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ζητώντας βεβαίως όχι απλώς εξαγγελίες, αλλά πράξεις.

Ο Υπουργός  αναμένεται σήμερα στο νομό και στόχος της επίσκεψής του, είναι να δει από κοντά τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πλημμύρες στους δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού. συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.

katastrofes-thermokipia1

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα επισκεφθούν τις περιοχές Βαρθολομιό και Λεχαινά, όπου θα έχουν συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να ενημερωθούν επιτόπου για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να συντονίσουν τη διαδικασία εκτίμησης των ζημιών. Σύμφωνα με την υπάρχουσα ενημέρωση, στις 11 το πρωι θα βρίσκονται στο Δημαρχείο Βαρθολομιου, στη συνέχεια θα επισκεφτούν πληγείσες περιοχές του Δήμου Πηνειου και μετά θα μεταβουν στο Δημαρχείο Λεχαινών (υπολογίζεται μετά τις 12,30 )όπου θα έχουν συνάντηση με το Δήμαρχο και φορείς της περιοχής και θα κάνουν αυτοψία σε καλλιέργειες , θερμοκήπια κλπ που έχουν  καταστραφεί.

Βεβαίως μετά από τόσες μέρες, η εικόνα της καταστροφής μπορεί να μην είναι πια η ίδια, στον οικιστικό ιστό σίγουρα δεν είναι γιατί έγιναν άμεσα παρεμβάσεις αποκατάστασης από τους δήμους και από τους ίδιους τους πληγέντες σε καταστήματα και σπίτια, όμως στα χωράφια εξακολουθεί να επικρατεί… ξεραϊλα! Ο κ. Υπουργός θα πρέπει να καταλάβει ότι η αγροτική παραγωγή του νομού, έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα και αν ο ίδιος δεν λάβει γενναίες αποφάσεις για αποζημίωση και ενίσχυση των πληγέντων αγροτών, η Ηλεία θα πάψει πλέον να λέγεται αγροτικός νομός! Βεβαίως η περιοχή πρέπει πρωτίστως να κηρυχθεί Θεομηνιόπληκτη και οι όποιες λοιπόν υπουργικές αποφάσεις θα πρέπει να είναι σαφείς, να καθορίζουν επακριβώς και όχι μέσα στα συνήθη στενά πλαίσια, πως και με ποιο τρόπο θα αποζημιωθούν οι αγρότες. Και πότε! Αναμένουμε λοιπόν κ. Υπουργέ τις αποφάσεις σας και ευελπιστούμε ότι θα είναι γενναίες και δίκαιες…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος