FOLLOW US: facebook twitter

Στην Εφύρα μεταφέρεται το Γυμνάσιο Σιμόπουλου με απόφαση Γαβρόγλου

Ημερομηνία: 22-12-2017 | Συντάκτης:

Στο σχολικό κτίριο της Εφύρας, θα μεταφερθεί τελικά με απόφαση του Υπουργού Παιδείας το Γυμνάσιο Σιμόπουλου που στεγάζεται σε λυόμενα από το 2008. Με την απόφαση Γαβρόγλου όπου μεταφέρει την έδρα του Γυμνασίου Σιμόπουλου από την Τ.Κ Σιμόπουλου στην Τ.Κ Εφύρας, ουσιαστικά αποφασίζεται η μετεγκατάσταση του σχολείου και έτσι ένα θέμα που παρέμενε ανοιχτό για χρόνια, βρίσκει την λύση του και οι 60 περίπου μαθητές θα πάψουν να κάνουν μάθημα στα λυόμενα, σε συνθήκες που δεν είναι και οι πλέον κατάλληλες.

Να σημειώσουμε ότι για την μεταφορά του Γυμνασίου Σιμόπουλου στο σχολικό κτίριο της Εφύρας, τα δύο χωριά απέχουν περίπου 3 χιλιόμετρα, είχε εκφραστεί θετικά και κατά το παρελθόν και τώρα, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα και φυσικά η ΕΛΜΕ Ηλείας  και πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου με την απομάκρυνσης των ακατάλληλων λυομένων, ήθελαν γονείς και μαθητές που με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχαν κάνει και κατάληψη, όπως και τον περασμένο Μάιο που έκαναν μάθημα στο προαύλιο, ζητώντας τότε να έρθουν καινούργιες λυόμενες αίθουσες.

Ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Δημητρέλλος σε δηλώσεις του στην Πρωινή για το θέμα, τόνισε ότι με την απόφαση αυτή του Υπουργού Παιδείας ανοίγει πλέον ο δρόμος για την μεταφορά του Γυμνασίου Σιμόπουλου και μόνο το γεγονός ότι οι μαθητές θα κάνουν πλέον μάθημα σε ένα κανονικό σχολείο, που θα μπορούν να έχουν κανονικούς χώρους, θέρμανση κλπ, είναι από μόνο του πολύ θετικό.

Όπως μας είπε, κατόπιν συνεννόησης με τον Δ.ντή του σχολείου, θα δρομολογήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για την μετεγκατάσταση του Γυμνασίου Σιμόπουλου και ευελπιστεί ότι οι μαθητές μπορεί να βρεθούν στο καινούργιο τους σχολείο ακόμα και με την επιστροφή τους από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σε κάθε περίπτωση αν δεν καταφέρουν να γίνει αυτό την πρώτη εβδομάδα του Γενάρη, θα γίνει το αργότερο μέχρι τέλος του μήνα με τον καλύτερο τρόπο για να μην διαταραχθεί η ζωή της σχολικής κοινότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος