FOLLOW US: facebook twitter

Στην ΕΛΙΜΕ ως ισότιμο μέλος συμμετέχει πλέον το ΔΛΤΠ

Ημερομηνία: 30-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μέλος του νέου ΔΣ εξελέγη ο πρόεδρος του Λεωνίδας Βαρουξής

Μετά την Έκτακτη Γ.Σ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, που έγινε την περασμένη Παρασκευή στον Πειραιά, τα τακτικά μέλη της Ένωσης αυξήθηκαν στα είκοσι τρία από τα δέκα τρία που ήταν μέχρι σήμερα.

Δέκα Λιμενικά Ταμεία μεταξύ των οποίων και το Δ.Λ.Τ. Πύργου , κάνοντας χρήση της δυνατότητας που τους δίνουν οι προβλέψεις του πρόσφατου νόμου 4504/2017 του ΥΝΑΝΠ, εντάχθηκαν μετά από αίτησή τους και την ομόφωνη αποδοχή τους από την Γ.Σ. της ΕΛΙΜΕ, ως ισότιμα μέλη μαζί με τους 13 Οργανισμούς Λιμένων Α.Ε. της Χώρας μας, στο δίκτυο των Ελληνικών Λιμανιών – μελών της.

Ο πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ Αγγελος Καρακώστας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους του ΔΛΤΠ Λεωνίδα Βαρουξή και Διονύσιο Αντωνόπουλο και τους εκπροσώπους των υπολοίπων νέων Μελών και τους ευχήθηκε καλή συνεργασία με την Ενωση .

Ο  κος Καρακώστας ενημέρωσε τα νέα μέλη για τους σκοπούς  της ΕΛΙΜΕ , αναφέροντας ότι «Στόχος της ΕΛΙΜΕ (Ένωση Λιμένων Ελλάδας) είναι ο συντονισμός των δραστηριοτήτων των μελών της με σκοπό την ανάπτυξη λιμενικής πολιτικής ,τη συμμετοχή των λιμένων στην περιφερειακή ανάπτυξη και την δημιουργία εύρωστων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων παροχής λιμενικών υπηρεσιών.

H συνεργασία μεταξύ λιμένων αποτελεί μία σύγχρονη πρακτική στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία και έχει συγκεκριμένα πεδία δράσης, στη διοίκηση και οργάνωση των λιμανιών, στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, στην ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων, στην ανάπτυξη των παραλιμένιων περιοχών, στην περιφερειακή ανάπτυξη και στις πολιτικές σύζευξης Τουρισμού και Πολιτισμού.

Παράλληλα, είναι σκόπιμο να αναπτυχθεί η στρατηγική διάσταση (Port State) της συνεργασίας μεταξύ των λιμένων του εθνικού λιμενικού συστήματος. Υπάρχει αναγκαιότητα να εφαρμοσθεί μια ενιαία λιμενική πολιτική και επομένως η συνεργασία των αυτόνομων λιμενικών αρχών.

Με τις πρωτοβουλίες αυτές όχι μόνο θα προωθηθούν δημιουργικές συνεργασίες μεταξύ των ελληνικών λιμένων, παράγοντας πολλαπλασιαστικά λειτουργικά οφέλη, αλλά θα επιτρέψουν και στη διαμόρφωση κοινής αντίληψης και παρέμβασης για τις μελλοντικές πολιτικές. Επιπροσθέτως, θα επιτρέψουν την παρέμβαση στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Λιμενικής Πολιτικής μέσω της συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Λιμένων (ESPO),στη Med Cruise και σε άλλους διεθνείς φορείς».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι με σχετική τροποποίηση του καταστατικού της ΕΛΙΜΕ, δίδεται  η δυνατότητα σε δύο εκπροσώπους των Λιμενικών Ταμείων να εκλεγούν στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης και κάλεσε να υποβάλουν υποψηφιότητα , όσα από τα νέα 10 μέλη το επιθυμούν.

Μετά τη ψηφοφορία που διεξήχθη και την καταμέτρηση των σταυρών , πλειοψήφησαν ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ Λεωνίδας Βαρουξής και ο πρόεδρος του ΔΛΤ Σύρου.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ  ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ για την στήριξη της υποψηφιότητας του και ανέφερε ότι αποτελεί η επιλογή αυτή τιμή για το λιμένα του Κατακόλου , ως πύλης της Αρχαίας Ολυμπίας . Επεσήμανε ακόμα ότι το Κατάκολο ανήκει στα τοπ 5 τουριστικά λιμάνια της χώρας μας , με την ιδιαιτερότητα ότι είναι το μοναδικό που δεν είναι νησί !

Ο κος Βαρουξής δεσμεύτηκε να μεταφέρει άμεσα στον πρόεδρο και τα μέλη της ΕΛΙΜΕ τις προτάσεις και τους στόχους της διοίκησης του  τουριστικού λιμένα της Ηλείας και ζήτησε τη στήριξη της ΕΛΙΜΕ σε σοβαρά θέματα , όπως της ασφάλειας , της ομαλής εκτέλεσης έργων  και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υπηρεσίας , λόγω έλλειψης στελεχιακού δυναμικού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος