FOLLOW US: facebook twitter

Στην «αφετηρία» για την έλευση τουριστών στον Πύργο: Συνάντηση Γ. Λιατσή με εκπρόσωπο ταξιδιωτικού οργανισμού Navigator

Ημερομηνία: 08-08-2017 | Συντάκτης:

Ένα σημαντικό βήμα, που τοποθετεί τον Πύργο στην αφετηρία της έλευσης τουριστών της κρουαζιέρας στην πόλη, έγινε χθες στη διάρκεια συνάντησης που είχε στο Λάτσειο, ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής με την εκπρόσωπο του ταξιδιωτικού Οργανισμού Navigator κ. Άννα Ηλιοπούλου.

Η συνάντηση που έγινε παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδα Βαρουξή, του αντιπροέδρου του ΔΛΤ Σάκη Αντωνόπουλου, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστα Πετρόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων, είχε θετική εξέλιξη καθώς ξεκινά επιτέλους η πολυπόθητη συνεργασία που ανοίγει το δρόμο για την άφιξη τουριστών της κρουαζιέρας στην πόλη.

Ο κ. Λιατσής ενημέρωσε λεπτομερώς την κ. Ηλιοπούλου για το αισθητικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στο ιστορικό κέντρο αλλά και στους επισκέψιμους χώρους για τους τουρίστες (Αρχαιολογικό Μουσείο, Λαογραφικό Δήμου, Άγιος Νικόλαος, Λαογραφική έκθεση Χ. Κανελλακόπουλου κτλ) ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση για τη λειτουργία του Πλανητάριου τονίζοντας ότι υπάρχει η πίστωση αναζητάτε όμως η τεχνική υποστήριξη για τη δημοπράτηση του έργου. «Η πρώτη επικοινωνία με τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιριών έτσι όπως εκφράστηκε με την παρουσία της κ. Ηλιοπούλου με ενθουσίασε.

Με ενθουσίασε όμως και κάτι άλλο. Η πεντακάθαρη, θέση και άποψη του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το θέμα της μεταφοράς τουριστών στην πόλη μας. Σήμερα λοιπόν, υπογράφουμε ένα «συμβόλαιο» και βάζουμε στοίχημα ότι πολύ γρήγορα θα γεμίσουμε τον Πύργο με τουρίστες. Έναν Πύργο, πεντακάθαρο, όχι εκμεταλλευτών εμπόρων αλλά εκείνων που θα προσδοκούν κέρδος και ανάπτυξη σε βάθος χρόνου και όχι ευκαιριακά… Ενός Πύργου που θα έχει να δώσει πολλά. Σήμερα, έγινε κάτι πολύ σημαντικό. Βρεθήκαμε στην αφετηρία της προσπάθειας μας και πιστεύω ότι η όλη υπόθεση θα προχωρήσει με γεωμετρική πρόοδο».

Με τη σειρά της η κ. Ηλιοπούλου, επισήμανε ότι θα μεταφέρει όλες τις πληροφορίες στην εργοδοσία της, στον κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλο και κ. Άκη Γρηγοριάδη Δ/ντή τμήματος εκδρομών του Navigator, και πως «θα δρομολογηθεί από δω και πέρα μια συνεργασία που μόνο σταματημό δε θα έχει».

Τέλος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Πετρόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο αλλά και την κ. Ηλιοπούλου υποστηρίζοντας πως πολύ σύντομα το στοίχημα που έχουν βάλει θα το καταφέρουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος