FOLLOW US: facebook twitter

Στην Αμαλιάδα ο «Παγκόσμιος Ινδός»: Συνάντηση με Χριστοδουλόπουλο και συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος

Ημερομηνία: 20-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Με το Assem Chauhan, τον επονομαζόμενο και «παγκόσμιο Ινδό» συναντήθηκε προχθές το απόγευμα ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της γνωριμίας τους στο συνέδριο για την αειφόρο ανάπτυξη στην Πάτρα αλλά και την επιθυμία του κ. Τσοουχάν να επισκεφθεί την Ήλιδα και τον προσκάλεσε στο γραφείο του.

Το όνομα της οικογενείας του κ. Τσοουχάν είναι παγκοσμίως γνωστό καθώς δραστηριοποιείται τον χώρο της εκπαίδευσης στην Ινδία, την Ασία, στην Αμερική και στην Ευρώπη. Το «Amity University» έχει 130 παραρτήματα διεθνώς και ο ιδρυτής του δεν έκρυψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης το ενδιαφέρον του να ιδρύσει και στην Ελλάδα ένα ακόμη παράρτημα.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος με τη σειρά του βέβαια τον ενημέρωσε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά στην κεντρική εξουσία και η συζήτηση εξελίχθηκε στις πιθανές μορφές συνεργασίας με τον δήμο Ήλιδας στον τομέα του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, στον αγροτικό τομέα αλλά και στην λειτουργία θερινών σχολείων στην περιοχή.

Ενδιαφέρον έδειξαν και οι δυο πλευρές στην πιθανότητα να υπάρξει στο μέλλον αδελφοποίηση μιας πόλης την Ινδίας με τον δήμο Ήλιδας, ενώ ο κ. Τσοουχάν ανταπέδωσε την πρόσκληση στον κ. Χριστοδουλόπουλο και τους συνεργάτες του, προσκαλώντας τους στο Νέο Δελχί.

Ο κ. Τσοουχάν συνοδεύονταν από την σύζυγό του, τα τέσσερα παιδιά του, την Ηλεία συνεργάτη του καθηγήτρια της Ιατρικής Πολυξένη Νικολοπούλου – Σταμάτη και την Ινδή γιατρό Ραχμάν Καμάρ. Σε δηλώσεις του σημείωσε πως η περιοχή της Ήλιδας είναι εξόχως ιστορική και ερευνά την δυνατότητα συνεργασίας, για να φέρει τον κόσμο στην Ήλιδα και την Ήλιδα στον κόσμο όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την γνωριμία του με τον κ. Χριστοδουλόπουλο. Παρόντες επίσης στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Ήλιδας Νώντας Παναγιωτόπουλος, Ρούλα Γκουβίτσα, Κώστας Τσεριώνης και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Βαλιανάτος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος