FOLLOW US: facebook twitter

Στην Αθήνα o Θ. Κοτζιάς για το μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και την ΟΧΕ

Ημερομηνία: 12-10-2016 | Συντάκτης:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι κεντρικές επαφές του δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας

Για την προώθηση θεμάτων του δήμου που σχετίζονται με το πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, στο οποίο ως γνωστόν συμμετέχει η Ολυμπία και που μια σειρά έργων έχουν εγκριθεί για την περιοχή, βρέθηκε στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς. Όμως δεν έχασε την ευκαιρία για επισκεφθεί την ΕΟΕ για το θέμα του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Δήμαρχος γνωρίζοντας την πολυπλοκότητα των θεμάτων της Ολυμπίας δεν θέλει να χάσει καθόλου χρόνο στα διαδικαστικά γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Έτσι βρέθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και είχε πολύωρη συνεργασία με την Γενικό Γραμματέα της ΕΟΕ Μανώλη Κατσιαδάκη, τον υπεύθυνο – από πλευράς ΕΟΕ – για το Μουσείο σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Γιώργο Αλικάκο και τον Νομικό Σύμβουλο της Ε.Ο.Ε.

Ως γνωστόν η επισκευή και επαναλειτουργία του Μουσείου  των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που παραμένει κλειστό εδώ και αρκετά χρόνια, έχει ενταχτεί στην ΟΧΕ και ο Δήμαρχος θέλει να «κλείσει» άμεσα κάθε εκκρεμότητα σχετικά με το έργο ώστε να είναι έτοιμο για εντολή δημοπράτησης.

Στη συνάντηση – στην οποία παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δεββές – τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν λεπτομερώς όλα τα διαδικαστικά ζητήματα του έργου, όπως μεταφορά της λειτουργίας του στο δήμο, συντήρηση και επανέκθεση μουσειακού υλικού, ενίσχυση του μουσείου με νέο υλικό κ.ά.

Συμφωνήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης όλων των εκκρεμοτήτων. Για το σκοπό αυτό θα υπάρχει στενή και σε εβδομαδιαία βάση συνεργασία Δήμου και ΕΟΕ, ώστε τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η ΟΧΕ για το έργο να τηρηθούν απαρέγκλιτα.

Η επαναλειτουργία ενός αναβαθμισμένου και εκσυγχρονισμένου Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ταυτότητα του Δήμου ως κορυφαίου παγκόσμιου πολιτιστικού προορισμού. Μάλιστα με την υιοθέτηση στην λειτουργία του των τελευταίων επιτευγμάτων της μουσειολογίας, το Μουσείο θα μπορεί μέσω των συλλογών του να επιτελεί το ρόλο του ως θησαυροφυλάκιο μνήμης, ως χώρος εκπαίδευσης και ψυχικής ανάτασης, αλλά και ως πόλος προσέλκυσης επισκεπτών, συμπληρώνοντας τα υπόλοιπα κορυφαία Μουσεία της Ολυμπίας και συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην ενδυνάμωση του ρόλου της Δ.Ο.Α.

Τις επόμενες μέρες ο Δήμαρχος θα βρεθεί και πάλι στην Αθήνα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια στην προώθηση του επίσης οραματικού έργου για την ανάπτυξη της περιοχής, με άξονα τον πολιτισμό, του ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος