FOLLOW US: facebook twitter

Στην Αγία Κυριακή η εικόνα του Πολιούχου Αγ. Χαραλάμπους παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου η μεταφορά της

Ημερομηνία: 23-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με τον προσήκοντα σεβασμό και την ιδιαίτερη τιμή όπως άλλωστε αρμόζει στον Προστάτη και Πολιούχο της Πόλης του Πύργου, Ιερομάρτυρα Άγιο Χαράλαμπο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, η μεταφορά της Σεπτής και Θαυματουργής Εικόνας αυτού, από το Ιστορικό ναϋδριό του, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.

Στον Ι. Ναό της Αγίας Κυριακής, θα τελεστούν μία σειρά Θρησκευτικών εκδηλώσεων και Ιερών ακολουθιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού και οι οποίες θα κορυφωθούν το διήμερο Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, με τον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, καθώς επίσης και την Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων αυτού.

Ξεχωριστή ήταν φέτος η μεταφορά της εικόνας, αφού πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου Β’, συνοδευόμενου υπό τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, και τους Επισκόπους Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο και Μεσαορίας Κύπρου κ.κ. Γρηγόριο. Η Ιερή Εικόνα μεταφέρθηκε με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων», του Ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών, υπό βροχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος