FOLLOW US: facebook twitter

Στα Λεχαινά η κινητή έκθεση ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού

Ημερομηνία: 03-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την ευκαιρία να γνωρίσουν απο κοντά την μεγάλη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού απο την περίοδο της επανάστασης του 1821 έως το 1945, θα έχουν οι πολίτες της Ηλείας. Απο σήμερα έως τις 7 Μαΐου, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Λεχαινών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΕΑΑΝ Ηλείας με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λεχαινών κ. Γαλάτη.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες με την ευκαιρία των αποψινών εγκαινίων οι εμπλεκόμενοι φορείς μίλησαν για την έκθεση αυτή. Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος σημείωσε πως “… μια πολύ σημαντική έκθεση θα έρθει στο δήμο μας και θα γίνουν αύριο τα εγκαίνια στις 7.30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου – λυκείου Λεχαινών. Είναι η κινητή έκθεση του Πολεμικού Ναυτικού. Είναι μια διαχρονική έκθεση για την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού, απο το 1821 έως το 1945. Γίνεται με πρωτοβουλία και αρχική ιδέα του προέδρου της τοπικής κοινότητας Λεχαινών κ. Γαλάτη και της ΕΑΑΝ Ηλείας. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να δει αυτή την έκθεση του πολεμικού ναυτικού για να μάθει την ιστορία και κυρίως τα παιδιά που πρέπει να πληροφορηθούν και να μάθουν όλα αυτά που έχει κάνει το πολεμικό ναυτικό. Μια έκθεση που έρχεται για πρώτη φορά στο νομό Ηλείας”.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Ηλείας Ζώης Υφαντής σχολίασε πως “… είναι τιμή για εμάς τους απόστρατους να έρχεται για πρώτη φορά εδώ η Κινητή έκθεση της υπηρεσίας Ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού με τον τίτλο “Μεθ΄ορμής ακαθέκτου” το γνωστό τίτλο που είχε πει ο αείμνηστος ναύαρχος Κουντουριώτης. Θα ήθελα απο την πλευρά μου να ευχαριστήσω την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, τον Αρχηγό Αντιναύρχο κ. Τσούνη και τον διευθυντή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Αρχιπλοίαρχο κ. Τσαντούλα, καθώς επίσης και τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και τον πρόεδρο της ΤΚ Λεχαινών  που είναι για μια ακόμα φορά αρωγοί δίπλα μας προκειμένου να έρθει εδώ αυτή η έκθεση”.

Τέλος το πρόεδρος της ΤΚ Λεχαινών Γιώργος Γαλάτης επισήμανε πως είναι μια ξεχωριστή στιγμή για την περιοχή η παρουσία της έκθεσης αυτής στα Λεχαινά.
“Θα έχουν την ευκαιρία να την επισκεφθούν οι κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο, κύρια θα θέλαμε να έρθουν οι μαθητές των σχολείων για να πληροφορηθούν απο πρώτο χέρι για την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού. Τα λόγια του Θεμιστοκλή είναι επίκαιρα παρά ποτέ ότι “έχουμε γη και πατρίδα όταν έχουμε πλοία στη θάλασσα”. Είμαστε περήφανοι που θα φιλοξενήσουμε την έκθεση αυτή. Σημαία της πόλης μας είναι ο Ανδρέας Καρκαβίτσας που υπήρξε αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρέτησε ως ιατρός, Τα Λεχαινά είναι μια πόλη ιστορική που έχει δώσει κατά καιρούς ήρωες στο βωμό της ελευθερίας της Πατρίδας όπως ο Γεράσιμος Τζόρνας, ο Χρήστος Πραντούνας, ο Γεώργιος Γαλάτης και τόσοι άλλοι ανώνυμοι και επώνυμοι ήρωες…” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλάτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος