FOLLOW US: facebook twitter

Στήριξη στον αγρότη και την παραγωγή

Ημερομηνία: 30-09-2016 | Συντάκτης:

klimakio-mpasiakos1

Τι είπαν Μπασιάκος, Μπουκόρος και Αυγερινοπούλου στην περιοδεία τους στην Ηλεία

Υλοποιώντας την εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, για το ευρύτερη άνοιγμα προς την κοινωνία και την διάδοση των θέσεων του κόμματος, κλιμάκιο βουλευτών με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Βοιωτίας Βαγγέλη Μπασιάκο, επισκέφθηκαν χθες την Ηλεία, μια μέρα πριν από την έλευση του Γενικού Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη. Μαζί του βρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκόρος και η πρώην βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου. Επισκέφθηκαν διάφορες αγροτικές δραστηριότητες στον τομέα της μεταποίησης και της τυποποίησης, όπως το Ελαιοτριβείο Τάγαρη και τα ζυμαρικά Ήλις στην Ζαχάρω, την «Αλφειός Ρόδι» στον Πύργο και άλλες… Συνομίλησαν με τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό των μονάδων, άκουσαν τους προβληματισμούς τους, κατέγραψαν τα δεδομένα και όλα αυτά θα μεταφερθούν στο κόμμα προς επεξεργασία.

Ο κ. Μπασιάκος εξήρε την ιδιωτική πρωτοβουλία σε κάθε περίπτωση και δήλωσε πως η παρουσία με την παρουσία τους στην Ηλεία ενθαρρύνουν ελπιδοφόρες προσπάθειες για το καλό του τόπου. Μιλώντας για το παράδειγμα της «Αλφειός Ρόδι» σχολίασε ότι  «…αυτή η βιομηχανία ενισχύει την τοπική οικονομία όχι μόνο στους μετόχους της εταιρίας αλλά συνολικά στην τοπική οικονομία. Και θεωρώ πως ενισχύουμε την καινοτομία, την εξωστρέφεια, κάθε τέτοια προσπάθεια που ενισχύεται και από κοινοτικά προγράμματα». Αναφερόμενος στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πως «…έχει επισημάνει την πτώση του βιοτικού επιπέδου στην ύπαιθρο. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης των φόρων, διότι δυστυχώς η όποια παραγωγική προσπάθεια μειώνεται και αποθαρρύνεται από την αύξηση φόρων και τελών και εισφορών που μαστίζουν την τοπική οικονομία στην ύπαιθρο. Θα δώσουμε βάρος στην βελτίωση του παραγωγικού ιστού της υπαίθρου, θα ενισχύσουμε τον αγροτικό τομέα, ο οποίος έχει πολύ μεγάλο κόστος στην παραγωγή και στους φόρους, κάτι που αποθαρρύνει την ενεργοποίηση των αγροτών. Μειώνεται η παραγωγική βάση της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα και της Ηλείας που είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός νομός και για αυτό πρέπει όλοι να λάβουμε τα μέτρα μας. Υπάρχει μια σειρά από εργαλεία όπως είναι οι άμεσες ενισχύσεις, το κοινοτικό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, που δυστυχώς ενεργοποιείται σε πέντε μόνο μέτρα από τα είκοσι που θα μπορούσαμε να ενεργοποιήσουμε για την περίοδο 2014 – 2020 και αυτό είναι πολύ αρνητικό διότι θα έχουμε μεγάλη καθυστέρηση στην είσπραξη των πόρων που αναλογούν στον αγροτικό τομέα. Για αυτό το λόγο πρέπει όλοι μας να βάλουμε τα δυνατά μας και εμείς ως μελλοντική κυβέρνηση πολύ σύντομα ελπίζω, να αξιοποιήσουμε κάθε τέτοιο αναπτυξιακό εργαλείο.

Η χώρα μας δυστυχώς δεν είναι πόλος έλξης επενδύσεων και κεφαλαίων, θεωρείται πως έχουμε τριτοκοσμικές συνθήκες εδώ. Άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία παρέχουν πολύ περισσότερα κίνητρα. Πρέπει να βάλουμε μυαλό από τα λάθη του παρελθόντος, από δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις και λαϊκισμούς αυτής της κυβέρνησης και πιστεύω ότι η δική μας θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική για το καλό της περιφέρειας και του τόπου».

klimakio-mpasiakos2

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκόρος, χαρακτήρισε ως εξαιρετικό υπόδειγμα την «Αλφειός Ρόδι» και σχολίασε πως δείχνει ότι μπορεί η πρωτογενής παραγωγή που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, μέσα από καθετοποίηση μεταποίηση τυποποίησης να προσφέρει υπεραξία στα προϊόντα και αυτό είναι κάτι που επικροτείται. «Είμαστε με την Ελλάδα που δημιουργεί και παράγει και οφείλουμε να την στηρίξουμε. Η μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είπε και ο πρόεδρος στη ΔΕΘ θα είχε μια σοβαρή κατεύθυνση στο πλαίσιο αρωγής μας στην παραγωγή. Και αυτή θα είναι η κατεύθυνση της μείωσης των φόρων και της γραφειοκρατίας, προκειμένου να δώσουμε υπεραξία στην παραγωγή μας. Είμαστε κοντά στην ελληνική ύπαιθρο, είμαστε κοντά στους ανθρώπους της παραγωγής και της δημιουργίας γιατί μόνο αυτοί με τη βοήθεια και την υποστήριξη του κράτους, μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. Η επίσκεψή μας, εκτός από πολιτικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, έχει και έναν υψηλό συμβολισμό. Στηρίζουμε την παραγωγή, τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων και της εξαγωγές» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουκόρος.

klimakio-mpasiakos3

Τέλος η κα Αυγερινοπούλου σχολίασε πως «με την ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας στην Ηλεία, όπως τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή αλλά και με την εξωστρέφεια μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Η Νέα Δημοκρατία κάνει μια πραγματική προσπάθεια να συσπειρώσει τις ομάδες και τις δυνάμεις της χώρας. Αύριο θα έχουμε μαζί μας τον ΓΓ του κόμματος κ. Αυγενάκη που θα επικοινωνήσει με τους αγρότες το «σύμφωνο αλήθειας με τον αγροτικό πληθυσμό» αλλά θα συναντηθεί και με τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές. Είμαστε κοντά στον πολίτη κοντά στον αγρότη κοντά στον παραγωγό».

Το μεσημέρι, το κλιμάκιο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηλείας στον Πύργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος