FOLLOW US: facebook twitter

Στάχτη 5 στρέμματα στην Κορυφή

Ημερομηνία: 19-07-2018 | Συντάκτης:

Μια δασική πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή κοντά στο χωριό Κορυφή κινητοποίησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ηλεία.  Χθες, λίγο  μετά τις πέντε το απόγευμα απο το πυροφυλάκειο Περιστερίου έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά και λίγο αργότερα άρχισε να παίρνει διαστάσεις. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τον Πύργο και την Αμαλιάδα, ώστε να προσεγγίσουν το συντομότερο δυνατό το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Την ώρα που οι πυροσβέστες πλησίαζαν και ξεκινούσαν την αντιμετώπιση της εστίας, μια δεύτερη ξεπηδούσε σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από την πρώτη. Πλέον η κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπήρξε γενικευμένη. Πολύ σύντομα στην Κορυφή βρέθηκαν είκοσι πυροσβέστες με δέκα οχήματα από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, τα Λεχαινά, την Ολυμπία και την Κρέστενα, μαζί με πεζοπόρο τμήμα και από αέρος τη συνδρομή του ελικοπτέρου Erickson.

Μετά από μάχη περίπου δύο ωρών οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν τις δύο πυρκαγιές που έκαψαν περίπου πέντε στρέμματα δασικής έκτασης. Επικεφαλής στο έργο της κατάσβεσης τέθηκαν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Γιάννης Πετρούτσος, ο Διοικητής της Π.Υ. Ηλείας και Πύργου Γιάννης Καραμαλίκης και ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος