FOLLOW US: facebook twitter

Σπιάντζα Πύργου: Θλιβερές εικόνες εγκατάλειψης

Ημερομηνία: 30-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αποτέλεσε για δεκαετίες το σημείο αναφοράς του καλοκαιριού στη Σπιάντζα. Όμως τα τελευταία χρόνια μαραζώνει και οι μνήμες σβήνουν και χάνονται. Το Νταραβέρι, στην είσοδο του παραθαλάσιου οικισμού, καταρρέει. Σήμερα οι εικόνες που επικρατούν εκεί είναι θλιβερές.

Το αλλοτινό επίκεντρο της διασκέδασης τα προηγούμενα καλοκαίρια, σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα, τις ένδοξες εποχές που “ταξίδεψε”. Στα πρόθυρα της κατάρρευσης το κτίριο, αποτελεί σήμερα μια εστία μόλυνσης. Ο κίνδυνος διπλός για τους περίοικους ή τους λουόμενους, αφού ο χώρος δεν έχει περιφραχθεί έστω να προστατευτεί κάποιο μικρό παιδί ή κάποιος ενήλικας που μπορεί να πλησιάσει, αναζητώντας ίσως λίγη σκιά στις πέργκολες που στέκουν ακόμα…

Ο χώρος όπως πληροφορηθήκαμε ανήκει στη δικαιοδοσία της Κτηματικής Υπηρεσίας και τα τελευταία χρόνια δεν παραχωρήθηκε προς χρήση σε κάποιον επαγγελματία, όπως στο παρελθόν.

Πέραν του ότι έχει νεκρώσει το συγκεκριμένο σημείο και το “Νταραβέρι” δεν θυμίζει σε τίποτα τα παλιά καλοκαίρια, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν απο την εγκατάλειψη του χώρου είναι μεγάλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας, έχει θέσει το θέμα επανειλημμένα προς την αρμόδια υπήρεσία, έστω για να μεριμνήσει για τον καθαρισμό του χώρου και την περίφραξή του, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για κανέναν.

Μια τέτοια κίνηση θα ήταν απαραίτητη για λόγους ασφάλειας, αν και η ενδεδειγμένη είναι να μπορέσει επιτέλους να ξαναλειτουργήσει ο συγκεκριμένος χώρος και να φέρει ακόμα περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος