FOLLOW US: facebook twitter

«Σπάει» στα δυο η 6η ΥΠΕ

Ημερομηνία: 13-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

Ενημερώθηκαν Διοικητές και αν. Διοικητές των Νοσοκομείων από τον Υπεάρχη Π. Νικολόπουλο

«Τέλος» στη χαοτική 6η Υγειονομική Περιφέρεια που περιλαμβάνει την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Πελοπόννησο (και τη Δυτική Ελλάδα) και τα Νησιά του Ιονίου, έχει αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας και ήδη για τον σημαντικό αυτό διαχωρισμό, ενημερώθηκαν σε δυο διαδοχικές συναντήσεις οι Διοικητές και οι αναπληρωτές Διοικητές των Μονάδων Υγείας της 6ης ΥΠΕ από τον Διοικητή της, Τάκη Νικολόπουλο.

Στη δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Πάτρα (είχε προηγηθεί στα Γιάννενα) συμμετείχαν ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος και ο αναπληρωτής Διοικητής της Ν.Μ. Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και μάλιστα προβλέπεται ότι θα έχει υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Βάσει του σχεδιασμού, η 6η ΥΠΕ θα σπάσει σε δυο κομμάτια. Το ένα θα καλύπτει την Πελοπόννησο (συν Ηλεία και Αχαΐα), την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά και το δεύτερο την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου, αποτυπώθηκε σε δυο ξεχωριστές συναντήσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Νικολόπουλου με τους Διοικητές και αναπληρωτές Διοικητές των Μονάδων Υγείας

Όπως τονίστηκε, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια όπως εχει διαμορφωθεί είναι μια χαοτική και δύσκολο να διοικηθεί, περιφέρεια, δεδομένου ότι οι ΥΠΕ διαχειρίζονται την οικονομική και διοικητική καθημερινότητα, πέραν τον Νοσοκομείων και των πολυάριθμων Κέντρων Υγείας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή η 6η ΥΠΕ -στην οποία υπάγονται όλες οι μονάδες υγείας και της Ηλείας- διοικεί συνολικά 29 Νοσοκομεία, 68 Κέντρα Υγείας, 23 Μονάδες ΠΕΔΥ, 20 Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και δεκάδες απλά Περιφερειακά Ιατρεία σε όλο το εύρος που καλύπτει.

Ο διαχωρισμός αυτός, θα διευκολύνει την διοίκηση του συστήματος υγείας και θα ενισχύσει το στρατηγικό και επιτελικό χαρακτήρα των υγειονομικών περιφερειών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος