FOLLOW US: facebook twitter

Σοβαρές επενδύσεις που συνδέονται με τον πρωτογενή τομέα: Ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας σε σύγχρονες μεταποιητικές μονάδες της Ηλείας

Ημερομηνία: 08-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Στο «Κτήμα Σταυρόπουλου Ο.Ε» και στα ελαιοτριβεία Λευκαδίτη και «KOURIS OLIVE OIL»

Μεταποιητικές μονάδες της Ηλείας που συνδέονται με την πρωτογενή παραγωγή επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Πρόκειται για ένα οινοποιείο και δύο ελαιοτριβεία που εκσυγχρονίστηκαν, αξιοποιώντας τον αναπτυξιακό νόμο, αυξάνοντας την παραγωγή τους και αναβαθμίζοντας τα προϊόντα τους.

«Η μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους του δευτερογενούς τομέα παραγωγής. Η δραστηριότητά της είναι συνδεδεμένη με πρώτες ύλες που παράγει ο τόπος μας. Δεδομένου ότι  η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας για τη Δυτική Ελλάδα, βρισκόμαστε κοντά στους ανθρώπους της παραγωγής, οι οποίο παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, παλεύουν με κάθε τρόπο να γίνουν ανταγωνιστικοί» δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από το «Κτήμα Σταυρόπουλου Ο.Ε.» στη Γαστούνη Ηλείας. Εκεί έχει αναπτυχθεί ένα σύγχρονο οινοποιείο, στη θέση Παλαιοχώρι, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 2000. Αναπτύχθηκε και εκσυγχρονίστηκε αργότερα υλοποιώντας το  επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του οινοποιείου, συνολικής δαπάνης 163.400,00 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν κτιριακές παρεμβάσεις και αγορά σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Η επόμενη στάση έγινε στο ελαιοτριβείο  των Διον. και Γερ. Λευκαδίτη  στο Κάστρο Κυλλήνης του  Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στην  Ηλεία.  Η μονάδα εκσυγχρονίστηκε με την υλοποίηση επένδυσης ύψους 550.700,00 ευρώ. Το ελαιοτριβείο απέκτησε νέο, σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Επίσης, προχώρησε  σε εκσυγχρονισμό, επέκταση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και η επένδυση ολοκληρώθηκε με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο ελαιοτριβείο «KOURIS OLIVE OIL» στο Κάστρο Κυλλήνης, Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία. Η εταιρία «Κωνσταντίνα Κουρή – Αντώνιος Κουρής ΟΕ» προχώρησε σε σημαντική  επένδυση ύψους 1.043.045,00  ευρώ    για τον εκσυγχρονισμό της  μονάδας.  Συγκεκριμένα,  το επενδυτικό σχέδιο που υλοποιήθηκε συμπεριέλαβε την  αναπαλαίωση υφιστάμενου πέτρινου ελαιοτριβείου, την προθήκη νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, την αγορά νέου – σύγχρονου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού, την αγορά μεταφορικού μέσου (περονοφόρο ανυψωτικό), την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και την εγκατάσταση και εφαρμογή συστήματος ISO 22000/2005 .

Από τις συζητήσεις με τους ανθρώπους της παραγωγής προέκυψε ότι φέτος φαίνεται να είναι μια καλή ελαιοκομική χρονιά, τόσο σε απόδοση, όσο και σε ποιότητα.

Τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα στις επισκέψεις του συνόδευαν o αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης  ΠΔΕ  Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, η περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Ηλείας Εύη Βεργοπούλου, ο  Σταύρος Βέρρας – Γενικός Διευθυντής  Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, καθώς επίσης ο Λυκούργος ΣταματελάτοςΠροϊστάμενος Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος